Tyto koblihy byly jako pavučinka. Nadýchané, jemné a tak dobré. Plnila jsem je domácí marmeládou. Nejraději mám kyselejší druhy, které mírně kontrastují s jinak sladkým těstem. Autor: Margita Markovičová
Tyto koblihy byly jako pavučinka. Nadýchané, jemné a tak dobré. Plnila jsem je domácí marmeládou. Nejraději mám kyselejší druhy, které mírně kontrastují s jinak sladkým těstem. Autor: Margita Markovičová
Koblihy nedělám často, ale když na ně přijde čas, vždy je připravuji podle tohoto receptu. Těsto je úžasně nadýchané a příjemně sladké. Po usmažení ho plním domácí marmeládou, na kterou mám právě chuť. Vhodná je například meruňková, rybízová nebo jahodová.
Koblihy jsou nejlepší hned po usmažení, kdy jsou na povrchu jemně křupavé a uvnitř nadýchané a měkké. Před podáváním je můžete posypat moučkovým cukrem. Dávejte si však pozor, cukr se může velmi rychle rozpustit, proto koblihy posypte až těsně předtím, než je budete jíst.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě