Koblihy pečené v troubě
O trochu zdravější varianta super sladké dobroty. Domácí koblihy pečené v troubě. Mňamka! Vím, že někdo to už koblížky nenazývá, jsou to spíše pečené buchty, ale já to volám stále koblihy. Někdy je smažím a někdy vložím do trouby a nestarám se :) Upeču najednou všechny, nejsou mastné a například mně chutnají více než ty pravé smažené :) Autor: Petra
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
500 gpolohrubá mouka
30 gčerstvé droždí
280-300 mlmléko
70 gkr. cukr
50 gmáslo
1/2 lžičkysůl
2 ksžloutky
Dále budeme potřebovat:
meruňkový džem
moučkový cukr
- Do sklenice nalijeme 100 ml teplého mléka, přidáme 2 lžičky kr. cukru, čerstvé droždí a necháme vykvasit kvásek.
- Do misky dáme ostatní suroviny a přilijeme vykvašený kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě nakynout cca 1 hodinu. Po hodině znovu prohněteme a necháme podruhé na teplém místě nakynout.
- Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozválíme na plát silný cca 1,5 - 2 cm a pomocí sklenice nebo formičky vykrajujeme kolečka. Ukládáme je na plech, který jsme vyložili papírem. Do středu každého kolečka pomocí vařečky uděláme dírku a zakryjeme je utěrkou. Necháme na teplém místě nakynout (cca 20-25 minut).
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů pěkně do zlata.
- Do středu každé koblihy navrstvíme marmeládu a vrch posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Šišky pečené v rúre.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Pączki pieczone w piekarniku.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Berliner Pfannkuchen aus dem Backofen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sütőben sült fánk.
Recept je jednoduchy, koblihy dobre - pochutnali jsme si. Jen jsem pridala trosku vic mouky a co je podstatne, tak doba pripravy je i vc. kynuti min. 1,5-2hod - nikoliv udany cas! To jen at si uvedomite drive, neni to sladkost hotova za par minut, jak je pritom u receptu uvedeno.