NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Koblihy pečené v troubě
Koblihy pečené v troubě
Recept Koblihy pečené v troubě
Petra H Petra H    ·   16.3.2015

Koblihy pečené v troubě

O trochu zdravější varianta super sladké dobroty. Domácí koblihy pečené v troubě. Mňamka! Vím, že někdo to už koblížky nenazývá, jsou to spíše pečené buchty, ale já to volám stále koblihy. Někdy je smažím a někdy vložím do trouby a nestarám se :) Upeču najednou všechny, nejsou mastné a například mně chutnají více než ty pravé smažené :) Autor: Petra

30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
polohrubá mouka
30 g
čerstvé droždí
280-300 ml
mléko
70 g
kr. cukr
50 g
máslo
1/2 lžičky
sůl
2 ks
žloutky

Dále budeme potřebovat:

meruňkový džem
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do sklenice nalijeme 100 ml teplého mléka, přidáme 2 lžičky kr. cukru, čerstvé droždí a necháme vykvasit kvásek.
  2. Do misky dáme ostatní suroviny a přilijeme vykvašený kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě nakynout cca 1 hodinu. Po hodině znovu prohněteme a necháme podruhé na teplém místě nakynout.
  3. Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozválíme na plát silný cca 1,5 - 2 cm a pomocí sklenice nebo formičky vykrajujeme kolečka. Ukládáme je na plech, který jsme vyložili papírem. Do středu každého kolečka pomocí vařečky uděláme dírku a zakryjeme je utěrkou. Necháme na teplém místě nakynout (cca 20-25 minut).
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů pěkně do zlata.
  5. Do středu každé koblihy navrstvíme marmeládu a vrch posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
tesina    ·   11.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Recept je jednoduchy, koblihy dobre - pochutnali jsme si. Jen jsem pridala trosku vic mouky a co je podstatne, tak doba pripravy je i vc. kynuti min. 1,5-2hod - nikoliv udany cas! To jen at si uvedomite drive, neni to sladkost hotova za par minut, jak je pritom u receptu uvedeno.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář