Koblížky jako od maminky
Hlavní důležitou součástí kynutého těsta není žádná surovina, ale trpělivost. Těsto potřebuje čas, aby bylo nadýchané a měkké jako pavučinka. Autor: Jaja79
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
400 mlteplé mléko
1 kostkadroždí
1 lžícekr. cukr
2 ksvejce
50 mlolej
700 ghladká mouka
1 lžičkasůl
olej na smažení
moučkový cukr na posypání
marmeláda na plnění
- Do 200ml teplého mléka dáme lžíci kr. cukru a necháme ho rozpustit. Přidáme čerstvé droždí a necháme vzejít kvásek.
- Koblihy můžete naplnit džemem nebo nutellou.
- Upečené posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
KOMENTÁŘE K RECEPTU