NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Koblížky jako od maminky
Koblížky jako od maminky
Recept Koblížky jako od maminky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Hlavní důležitou součástí kynutého těsta není žádná surovina, ale trpělivost. Těsto potřebuje čas, aby bylo nadýchané a měkké jako pavučinka. Autor: Jaja79

Jaja79    ·   5.1.2016

Koblížky jako od maminky

Hlavní důležitou součástí kynutého těsta není žádná surovina, ale trpělivost. Těsto potřebuje čas, aby bylo nadýchané a měkké jako pavučinka. Autor: Jaja79

75 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
400 ml
teplé mléko
1 kostka
droždí
1 lžíce
kr. cukr
2 ks
vejce
50 ml
olej
700 g
hladká mouka
1 lžička
sůl
olej na smažení
moučkový cukr na posypání
marmeláda na plnění
Postup receptu
Vytisknout
75 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. Do 200ml teplého mléka dáme lžíci kr. cukru a necháme ho rozpustit. Přidáme čerstvé droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. V druhé misce smícháme mouku s rozšlehaným vajíčkem, přidáme sůl, zbylé mléko, olej a promícháme. Přidáme kvásek a zpracujeme kuličku, kterou posypeme moukou a zakryjeme utěrkou. Necháme kynout na teplém místě cca půl hodinu.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce na plát silný cca 1 cm a pomocí formičky nebo sklenice vykrojíme kolečka. Necháme kynout 20 minut zakryté utěrkou.
  4. Vykynuté smažíme v rozpáleném oleji do zlata z obou stran.
  5. Koblihy můžete naplnit džemem nebo nutellou.
  6. Upečené posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář