Kočičí jazýčky

Určitě poznáte podle názvu, viď? Vynikající kočičí jazýčky, které víte koupit i nyní v obchodě, ale řekněme si pravdu už to není to, co bejvávalo. Někdy byly tak neskutečně dobré, ale i drahé, což jsou i nyní, ale podle mě kvalita šla pořádně dolů. Tak jsem přemýšlela, že si je upeču doma a vyšlo to. Vyzkoušejte, uvidíte, že tyto jsou mnohem lepší než ty z obchodu. Postačí vám k tomu formička a můj recept, ať se líbí. Autor: Petra H.

Recept Kočičí jazýčky

Suroviny

Suroviny:
300 ghladké mouky
90 gcukr moučka
220 gtuku
20 gkakaa
Krém:
Nutela
Poleva:
150 gčokoláda na vaření
75 gOmegy

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Těsto vyválíme, vykrajujeme jazýčky, klademe je na plech vyložený pečícím papírem a upečeme. Pečme při těplote 170 st. dozlatova, sledujeme a vybíráme.
  3. Půlku vychladlých jazýčků namočíme do čokoládové polevy a necháme ztuhnout.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Ztuhlé ještě postříkáme čokoládou. Po zaschnutí polevy slepujeme nutelou.