Kokosová buchta Rafaelo

Recept Kokosová buchta Rafaelo

Přidal: Petra H, 22.5.2018

Kategorie: Sladká jídla, Buchty, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

O víkendu jsem dělala kokosovou buchtu Rafaelo. Buchta je výborná, rychlá a není suchá díky tomu, že se polévá šlehačkou. Inspirovala jsem se receptem z jednoho časopisu, kde jsem vyčítala, že buchta bude šťavnatá tehdy, když ji polejete tekutou smetanou na šlehání. Nevěděla jsem si představit tu chuť, ale po vyzkoušení vřele doporučuji. Jeden z těch lepších koláčů :) Autor: Petra

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Petra H, 22.5.2018

Kategorie: Sladká jídla, Buchty, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

2 ksvejce
1 hrnekcukr krupice
1 bal.vanilkový cukr
1 hrnekmléka
2 hrnkyhladké mouky
1 bal.prášek do pečiva
1 kelímeksmetana ke šlehání

Dále:

1 hrnekkokos
1 bal.vanilkový cukr
1/2 hrnkucukr krupice

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vejce a oba cukry vyšleháme do pěny, potom přidáme ostatní suroviny a zamícháme.
  2. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a posypeme směsí: 1 hrnek kokosu, 1 vanilkový cukr a 1/2 hrnku cukru krupice.
  3. Upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova na 180 st. asi 20 min. a ještě horké polijeme 1 celou šlehačkou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU

Postup práce je špatně napsaný. Bod 1 říká, že smícháme ostatní ingredience, ale v bodě 2 a 3 se s částí ostatních ingrediencí pracuje zvlášť. V tu chvíli je ale už máme zamíchané v těstě. Takže buchta na vyhození...

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit