NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Kokosová buchta Rafaelo
Kokosová buchta Rafaelo
Recept Kokosová buchta Rafaelo
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

O víkendu jsem dělala kokosovou buchtu Rafaelo. Buchta je výborná, rychlá a není suchá díky tomu, že se polévá šlehačkou. Inspirovala jsem se receptem z jednoho časopisu, kde jsem vyčítala, že buchta bude šťavnatá tehdy, když ji polejete tekutou smetanou na šlehání. Nevěděla jsem si představit tu chuť, ale po vyzkoušení vřele doporučuji. Jeden z těch lepších koláčů :) Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   22.5.2018

Kokosová buchta Rafaelo

O víkendu jsem dělala kokosovou buchtu Rafaelo. Buchta je výborná, rychlá a není suchá díky tomu, že se polévá šlehačkou. Inspirovala jsem se receptem z jednoho časopisu, kde jsem vyčítala, že buchta bude šťavnatá tehdy, když ji polejete tekutou smetanou na šlehání. Nevěděla jsem si představit tu chuť, ale po vyzkoušení vřele doporučuji. Jeden z těch lepších koláčů :) Autor: Petra

Sdílet na Facebooku
Suroviny
2 ks
vejce
1 hrnek
cukr krupice
1 bal.
vanilkový cukr
1 hrnek
mléka
2 hrnky
hladké mouky
1 bal.
prášek do pečiva
1 kelímek
smetana ke šlehání

Dále:

1 hrnek
kokos
1 bal.
vanilkový cukr
1/2 hrnku
cukr krupice
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vejce a oba cukry vyšleháme do pěny, potom přidáme ostatní suroviny a zamícháme.
  2. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a posypeme směsí: 1 hrnek kokosu, 1 vanilkový cukr a 1/2 hrnku cukru krupice.
  3. Upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova na 180 st. asi 20 min. a ještě horké polijeme 1 celou šlehačkou.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
IvanaIvanaIvana    ·   5.6.2020   ·   Odpovědět   ·  

Postup práce je špatně napsaný. Bod 1 říká, že smícháme ostatní ingredience, ale v bodě 2 a 3 se s částí ostatních ingrediencí pracuje zvlášť. V tu chvíli je ale už máme zamíchané v těstě. Takže buchta na vyhození...

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář