Kokosová fantazie

Kokos v zákuscích je prostě neodolatelný! Kokosovou fantazii si oblíbíte, proto neváhejte a vyzkoušejte si ji připravit doma.

Přidal:, 30.10.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Recept Kokosová fantazie

Suroviny

Těsto:
5 ksbílku
3 ksžloutky
5 lžickr. cukr
1/2 bal.prášek do pečiva
2 lžícepolohrubá mouka
5 lžicmleté ​​lískové ořechy
2 lžícekakao
1 lžíceolej
Náplň:
500 mlsmetana ke šlehání
400 gtmavá čokoláda
%Krém:
1,2 lmléko
10 lžickr. cukr
2 bal.vanilkový pudink
4 ksžloutky
10 lžickukuřičný škrob
100 gkokos
300 mlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

  1. Bílky s cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Přidáme rozšlehané žloutky, do kterých jsme přidali olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec mleté ​​ořechy. Spolu smíchame a směs navrstvíme do formy o velikosti 36 x 42 cm. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 12-14 minut.
    Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  2. Připravíme si náplň. Na mírném ohni za stálého míchání zahřejeme smetanu. Pozor, nesmíme ji vařit. Jakmile ji máme teplou, odstavíme ji z ohně a nalámeme do ní čokoládu. Za stálého míchání ji rozpustíme a necháme vychladnout. Tuto směs navrstvíme na upečený piškot a umístíme ji do chladničky.
  3. Připravíme si krém. V misce si smícháme žloutky s kukuřičným škrobem a pudinkem. Postupně přiléváme 200 ml mléka a vymícháme hladkou hmotu. Zbylé mléko si smícháme s cukrem a dáme na oheň. Když nám mléko začne vřít, postupně přiléváme hladkou hmotu, kterou jsme si připravili z 200 ml mléka. Mícháme dokud hmota neztuhne a nakonec přidáváme kokos.
    Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka
  4. Smetanu ke šlehání vyšleháme a následně ji vmícháme do uvařeného a vychladlého krému. Jemně spojíme.
  5. Piškot vyjmeme z lednice, rozdělíme ji na polovinu. Na hnědou náplň navrstvíme bílý krém a položíme naň druhou polovinu piškoty. Znovu navrstvíme bílý krém a posypeme kokosem. Necháme v lednici ztuhnout cca 3 hodiny.
    Tip: Velikonoční tvarohový beránek
  6. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!