Kokosová griláž s brusinkami a kandovanou pomerančovou kůrou

Přidal: Karambola, 24.11.2016
Kategorie: Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví, Nepečené dezerty, Dezerty
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Grilážky patří mezi tradiční vánoční koláčky u nás doma na svátečním stole, ale pouze oříškové. Letos jsem objevila recept na kokosovou griláž, kterou jsem musela hned vyzkoušet, abych na Vánoce věděla, jestli se můžu do tohoto receptu pustit nebo ne. A věřte či ne, už jsem kokosovou griláž dělala potřetí a Vánoce jsou ještě daleko. Autor: Karambola
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Karambola, 24.11.2016
Kategorie: Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví, Nepečené dezerty, Dezerty
SUROVINY
1 bal.dortové oplatky
250 gkokos
250 ghera nebo máslo
1 konzervasalko
sušené ovoce - brusinky
kandovaná pomerančová kůra
čokoládová poleva na namáčení
- Připravíme si všechny suroviny a hrnec s horkou vodou, do kterého vložíme otevřené salko a ohříváme ho, aby nebylo studené. Pokud bychom přidávali studené salko, těžko by se salko spojilo s tukem.
- Do hrnce dáme máslo nebo heru. Rozpustíme na mírném ohni. Když máme máslo rozpuštěné, pomalu přidáváme (tenkým proudem) ohřáté salko, mícháním spojíme.
- Do takto spojené hmoty přidáme kokos a pořádně promícháme.
- Hotovou hmotu rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu natřeme na oplatky, poklademe brusinky a pomerančovou kůru a položíme oplátku. Opatrně zatlačíme oplátku, aby se brusinky a kůra vtiskly do nádivky.
- Navrstvíme druhou část nádivky, znovu poklademe brusinky a pomerančovou kůru a položíme oplátku, kterou také jemně zatlačíme. Dáváme pozor, abychom oplátku nepolámali.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kokosová griláž s brusnicami a kandizovanou pomarančovou kôrou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Kokosriegel mit Cranberrys und kandierter Orangenschale an.
KOMENTÁŘE K RECEPTU