Na plech rozmístíme 220 g kokosu a dáme do trouby sušit při teplotě 50 stupňů do světle hněda. Vyjmeme a necháme vychladnout.
Bílky vyšleháme s cukrem do pěny a na závěr přimícháme vařečkou vychladlý kokos.
Na plech vyložený pečícím papírem vrstvíme pomocí dvch lžiček hromádky - snažíme se vytvarovat kuličku a dáme do trouby. Pečeme při teplotě 150 stupňů cca 10 - 15 minut.
Máslo utřeme do pěny, přidáme nutelu, oříšky a rum. Odložíme do chladničky ztuhnout.
Z dortové oplatky vykrájíme kolečka, cukrářským sáčkem naneseme krém, položíme kokosovou kuličku a odložíme do chladničky. Vychladlé namáčíme do rozpuštěné čokolády, do které jsme přidali máslo a necháme na mřížce ztuhnout.