Kokosové nebo ořechové laskonky s čokoládou

Vynikající sladké kokosové nebo ořechové laskonky. Tradiční vánoční cukroví, které nesmí chybět na stole. Autor: Triniti

Recept Kokosové nebo ořechové laskonky s čokoládou

Suroviny

Těsto:
6 ksbílky
330 gkr. cukr
170 gkokos nebo mleté vlašské ořechy
2 lžícehladká mouka
100 gmoučkový cukr
Krém:
150 gkr. cukr
100 mlvoda
400 mlmléko
1,5 bal.vanilkový pudink
250 gmáslo
čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. Kr. cukr a bílky dáme do hrnce a hrnec vložíme do vodní lázni. Vyšleháme do tuhé pěny (trvá to cca 15 minut). Necháme mírně vychladnout a přimícháme kokos (nebo mleté ​​vlašské oříšky - budou to pak ořechové laskonky), mouku a moučkový cukr. Nemícháme mixérem, pouze vařečkou.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Lžící vytvarujeme menší kolečka na papírem vyložený plech na pečných. Laskonky nesmí být příliš tenké, ani příliš hrubé (cca jako kdybyste vytvářeli cookies).
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při tepoty 120 stupňů cca 15 minut, pak teplotu snížíme na 70 stupňů a necháme je sušit cca 35 minut. Záleží na velikosti a tloušťce laskonek, proto si to sledujte. Upečené necháme na plechu vychladnout.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Krém:
    Cukr zkaramelizujeme na mírném ohni a zalijeme ho horkou vodou. Když se karamel rozpustí, přidáme mléko a když začne vřít, přidáme pudinkový prášek, který jsme rozmíchali v troše mléka. Hustou hmotu odstavíme a necháme vychladnout. Přidáme máslo a mixérem vyšleháme do nadýchaného krému.
  5. Na plochou stranu laskonek navrstvíme krém a slepíme druhou laskonkou. Vrch ozdobíme čokoládou a necháme ztuhnout.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.