NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Kokosové cukroví Kokosové obdélníčky s hříbkem
Kokosové obdélníčky s hříbkem
Recept Kokosové obdélníčky s hříbkem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Tak a při tomto vánočním cukroví jsem se pořádně vyhrála. Pokud máte čas a chuť, i takto dokážete vyzdobit vánoční cukroví. Koupila jsem si v obchodě novou formičku, tak jsem musela vyzkoušet :) mé fantazii se meze nekladou, proto jsem si vymyslela trochu složitější vzory, hříbky, které jsem udělala z poloviny mandle a z tmavé čokolády jsem vytvořila klobouček. Na trávu jsem použila zelený kokos, ten už dostanete téměř v každém supermarketu, nebo si ho umíte i doma pomocí potravinářského barviva obarvit. Tak šup do přípravy. Autor: Petra H.

Petra H Petra H    ·   17.10.2017

Kokosové obdélníčky s hříbkem

Tak a při tomto vánočním cukroví jsem se pořádně vyhrála. Pokud máte čas a chuť, i takto dokážete vyzdobit vánoční cukroví. Koupila jsem si v obchodě novou formičku, tak jsem musela vyzkoušet :) mé fantazii se meze nekladou, proto jsem si vymyslela trochu složitější vzory, hříbky, které jsem udělala z poloviny mandle a z tmavé čokolády jsem vytvořila klobouček. Na trávu jsem použila zelený kokos, ten už dostanete téměř v každém supermarketu, nebo si ho umíte i doma pomocí potravinářského barviva obarvit. Tak šup do přípravy. Autor: Petra H.

Suroviny

Suroviny:

250 g
hladké mouky
120 g
cukr moučka
200 g
tuku
100 g
mletého kokosu
1 bal.
vanilkový cukr

Krém:

150 ml
mléka
80 g
mletého kokosu
80 g
cukr moučka
80 g
mletých piškotů
100 g
másla
podle chuti
rum

Poleva:

150 g
bílé čokolády
75 g
Omegy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Krém:
    Svaříme mléko, cukr, kokos a necháme vychladnout. Potom vmícháme rozdrcené piškoty a rum. Utřeme máslo a vmícháme kokosovou hmotu
  2. Poleva: 
    Všechny suroviny rozpustíme ve vodní lázni.
  3. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet. Těsto vyválíme, vykrajujeme obdélníčky, které dáváme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
  4. Půlku vychladlých obdélníčků namočíme do bílé čokoládové polevy a než poleva zaschne, položíme půlku mandle a spodní část posypeme zeleným kokosem.
  5. Necháme zaschnout a potom na vrchní část mandle kápneme trochu tmavé čokolády jako klobouček hříbku.
  6. Po zaschnutí slepíme kolečka kokosovým krémem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty