NejRecept.cz Dezerty Koláče Kokosové řezy s čoko krémem
Kokosové řezy s čoko krémem
Recept Kokosové řezy s čoko krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Blažena

Výborné řezy s vynikajícím krémem a ve spojení s kokosem jsou vhodné na i Velikonoce, i na Vánoce a já je dělávám i k narozeninám. Každý chválí a mě to velmi těší. Inspirujte se skvělým receptem a podělte se fotkou :) Autor: Blažena

NejLucka NejLucka    ·   17.5.2019

Kokosové řezy s čoko krémem

Výborné řezy s vynikajícím krémem a ve spojení s kokosem jsou vhodné na i Velikonoce, i na Vánoce a já je dělávám i k narozeninám. Každý chválí a mě to velmi těší. Inspirujte se skvělým receptem a podělte se fotkou :) Autor: Blažena

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

7 ks
vejce
140 g
krystalový cukr
80 g
polohrubá mouka
2 PL
holandské kakao
1 lžička
prášku do pečiva

Kokosový sníh:

3 ks
bílek
60 g
moučkový cukr
120 g
kokos

Krém:

100 ml
mléko
200 g
čokoláda na vaření
250 g
máslo

Poleva:

200 g
tmavá čokoládová poleva
bílá čokoládová poleva na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Těsto:
    V nádobě vyšleháme bílky se špetkou soli, po lžících zašleháme cukr, pak žloutky, prosátou mouku s práškem do pečiva a kakao.
  2. Kokosový sníh:
    V nádobě vyšleháme bílky, nepříliš hustě, po částech zašleháme cukr a strouhaný kokos.
  3. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, malou lžičkou ukládáme po celém plechy hromádky kokosového sněhu a pečeme při teplotě 180 ° C 20 minut nebo podle potřeby. Papír by měl oddělovat od plechu, tehdy by mělo být těsto upečené. Plech rozměr 30x40 cm. Necháme vychladnout.
  4. Krém:
    Do mléka dáme nalámanou čokoládu a za stálého míchání a ohřívání rozpustíme. Necháme vychladnout. Máslo pokojové teploty vyšleháme, po částech přidáme vychladlou čokoládovou směs a vyšleháme na hladký krém.
  5. Z piškoty odstraníme papír a natřeme připravený krém. Polijeme rozpuštěnou čokoládou, po ztuhnutí ozdobíme bílou polevou a odložíme do chladu. Pokrájíme horkým nožem na řezy, aby se poleva nelámala. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Blažena Sadovská

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář