Kokosové řezy s čoko krémem
Výborné řezy s vynikajícím krémem a ve spojení s kokosem jsou vhodné na i Velikonoce, i na Vánoce a já je dělávám i k narozeninám. Každý chválí a mě to velmi těší. Inspirujte se skvělým receptem a podělte se fotkou :) Autor: Blažena
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
7 ksvejce
140 gkrystalový cukr
80 gpolohrubá mouka
2 PLholandské kakao
1 lžičkaprášku do pečiva
Kokosový sníh:
3 ksbílek
60 gmoučkový cukr
120 gkokos
Krém:
100 mlmléko
200 gčokoláda na vaření
250 gmáslo
Poleva:
200 gtmavá čokoládová poleva
bílá čokoládová poleva na ozdobu
- Těsto:
V nádobě vyšleháme bílky se špetkou soli, po lžících zašleháme cukr, pak žloutky, prosátou mouku s práškem do pečiva a kakao. - Kokosový sníh:
V nádobě vyšleháme bílky, nepříliš hustě, po částech zašleháme cukr a strouhaný kokos. - Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, malou lžičkou ukládáme po celém plechy hromádky kokosového sněhu a pečeme při teplotě 180 ° C 20 minut nebo podle potřeby. Papír by měl oddělovat od plechu, tehdy by mělo být těsto upečené. Plech rozměr 30x40 cm. Necháme vychladnout.
- Krém:
Do mléka dáme nalámanou čokoládu a za stálého míchání a ohřívání rozpustíme. Necháme vychladnout. Máslo pokojové teploty vyšleháme, po částech přidáme vychladlou čokoládovou směs a vyšleháme na hladký krém. - Z piškoty odstraníme papír a natřeme připravený krém. Polijeme rozpuštěnou čokoládou, po ztuhnutí ozdobíme bílou polevou a odložíme do chladu. Pokrájíme horkým nožem na řezy, aby se poleva nelámala. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Blažena Sadovská
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Kókuszszeletek csokikrémmel.
KOMENTÁŘE K RECEPTU