Kokosové řezy s čoko krémem

Výborné řezy s vynikajícím krémem a ve spojení s kokosem jsou vhodné na i Velikonoce, i na Vánoce a já je dělávám i k narozeninám. Každý chválí a mě to velmi těší. Inspirujte se skvělým receptem a podělte se fotkou :) Autor: Blažena

Přidal:, 17.5.2019
Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Kokosové řezy s čoko krémem

Suroviny

Těsto:
7 ksvejce
140 gkrystalový cukr
80 gpolohrubá mouka
2 PLholandské kakao
1 lžičkaprášku do pečiva
Kokosový sníh:
3 ksbílek
60 gmoučkový cukr
120 gkokos
Krém:
100 mlmléko
200 gčokoláda na vaření
250 gmáslo
Poleva:
200 gtmavá čokoládová poleva
bílá čokoládová poleva na ozdobu

Postup přípravy

  1. Těsto:
    V nádobě vyšleháme bílky se špetkou soli, po lžících zašleháme cukr, pak žloutky, prosátou mouku s práškem do pečiva a kakao.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Kokosový sníh:
    V nádobě vyšleháme bílky, nepříliš hustě, po částech zašleháme cukr a strouhaný kokos.
  3. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, malou lžičkou ukládáme po celém plechy hromádky kokosového sněhu a pečeme při teplotě 180 ° C 20 minut nebo podle potřeby. Papír by měl oddělovat od plechu, tehdy by mělo být těsto upečené. Plech rozměr 30x40 cm. Necháme vychladnout.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Krém:
    Do mléka dáme nalámanou čokoládu a za stálého míchání a ohřívání rozpustíme. Necháme vychladnout. Máslo pokojové teploty vyšleháme, po částech přidáme vychladlou čokoládovou směs a vyšleháme na hladký krém.
  5. Z piškoty odstraníme papír a natřeme připravený krém. Polijeme rozpuštěnou čokoládou, po ztuhnutí ozdobíme bílou polevou a odložíme do chladu. Pokrájíme horkým nožem na řezy, aby se poleva nelámala. Dobrou chuť!Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Blažena Sadovská