NejRecept.cz Dezerty Moučníky Kokosové řezy se žloutkovou polevou
Kokosové řezy se žloutkovou polevou
Recept Kokosové řezy se žloutkovou polevou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Kvietok278 Kvietok278    ·   31.3.2017

Kokosové řezy se žloutkovou polevou

Moje tchyně miluje kokos a tak jsem ji chtěla potěšit něčím sladkým. Ještě dříve, když jsem byla malá, moje mamka připravovala na nějaké oslavy kokosové řezy se žloutkovou polevou, která se pouze sušila v troubě a tak mě napadlo, že i já ho udělám. Je opravdu velmi jednoduchý. Kakaové těsto a uvnitř vynikající bohatá kokosová nádivka. Cukru tam je habaděj, ale nevadí, vždyť nemusíte sníst celý plech najednou. Autor: Kvietok

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

350 g
hladká mouka
200 g
máslo
200 g
moučkový cukr
1 ks
vejce
2 PL
kakao
1/2 bal.
prášek do pečiva

Kokosová náplň:

6 ks
bílky
250 g
moučkový cukr
250 g
kokos

Poleva:

6 ks
žloutky
250 g
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny na těsto jsem smíchala a zpracovala pomocí mixéru do kuličky. Kuličku jsem rozdělila na polovinu a každou část jsem rozválené na stejný plát.
  2. Připravíme si klasický velký plech, který vyložíme pečícím papírem a přeložíme jeden plát těsta. Pokud nemáte papír, klidně plech vymažte tukem a vysypte moukou.
  3. Na těsto navrstvíme kokosovou nádivku (bílky vyšleháme s moučkovým cukrem do tuhé pěny, přidáme kokos a jemně, ručně ho zapracujeme do bílků). Přeložíme druhý plát těsta a jemně ho rukama zatlačíme do nádivky, abychom neměli žádný vzduch mezi náplní a těstem.
  4. Propícháme vidličkou, aby se těsto během pečení nenafouklo a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20-25 minut. Nepečte příliš dlouho, abyste koláč nevysušily.
  5. Těsně před koncem pečení začněte šlehat žloutky s moučkovým cukrem. Šleháme do husté pěny a natřeme na ještě horký koláč. Pěkně a rychle rozetřeme. Troubu vypneme, vložíme ještě celý koláč i s polevou dovnitř, dvířka mírně pootevřeme a necháme ho tam ještě 5 minut, aby se poleva vysušila.
  6. Koláč po 5 minutách vyjmeme a necháme v plechu vychladnout.
  7. Krájela jsem ostrým nožem, který máčím v horké vodě, aby se poleva nelámala.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář