Kokosové řezy se žloutkovým krémem

Vynikající kokosové řezy. Uvnitř velká dávka kokosové nádivky a na povrchu vynikající žloutkový krém.

Přidal:, 20.10.2015
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Recept Kokosové řezy se žloutkovým krémem

Suroviny

Těsto:
300 ghladká mouka
150gmoučkový cukr
100 gmáslo
2 lžícekakao
1 bal.prášek do pečiva
mléko dle potřeby
Krém:
6 ksžloutku
2 bal.vanilkový pudink
250 gkr. cukr
1/2 lmléko
150 gmáslo
Dále budeme potřebovat:
6 ksbílky
200 gkr. cukr
200 gkokos
kokos na posypání

Postup přípravy

  1. Máslo s cukrem utřeme do pěny, postupně přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a zpracujeme jemné těsto, které zabalíme do alobalu a odložíme do lednice na půl hodinu. Když máte příliš tuhé těsto, přidejte trochu mléka, ale velmi opatrně.Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  2. Odleželé těsto rozdělíme na polovinu. Každou část rozválíme na pomoučené pracovní desce na velký obdélník.
  3. Bílky vyšleháme do tuhé pěny, postupně přidáme cukr a kokos.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  4. Jedno těsto uložíme na papírem vyložený plech na pečení, navrstvíme kokosovou hmotu, položíme druhý plát těsta, který propícháme vidličkou a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 40 minut. Upečený koláč vyjmeme a necháme vychladnout.
  5. Žloutky, vanilkový pudink, cukr a 100 ml mléka důkladně vymícháme metličkou. Zbylé mléko dáme do hrnce a přivedeme k varu. Když mléko vře, tenkým proudem přilijeme žloutkovou hmotu a uvaříme hustý pudink, který odstavíme a necháme vychladnout. Máslo mixérem vyšleháme do pěny, přidáme žloutkový pudink a vyšleháme jemný krém, který navrstvíme na vychladlý koláč a pěkně uhladíme. Vrch ozdobíme kokosem a odložíme na pár hodin do chladničky.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.

Zdroj: Coolinarika