Kokosové řezy se žloutkovým krémem

Recept Kokosové řezy se žloutkovým krémem

Přidal: , 19.11.2015

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Výborný kokosový zákusek se žloutkovým krémem. Pokud máte rádi kokos, určitě Vám tento zákusek bude velmi chutnat.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 19.11.2015

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

Těsto:

400 ghladká mouka
80 gcukr moučkový
1/2 bal.prášek do pečiva
150 gtuk na pečení
3 lžícemléko
1 ksvejce
1 lžícekakaový prášek

Kokosová vrstva:

5 ksbílky
200 gkokos strouhaný
200 gmoučkový cukr
rybízová džem na potření

Žloutkový krém:

5 ksžloutků
100 gcukr moučkový
150 gmáslo
500 mlmléko
1 ksvanilkový cukr
1 ksvanilkový pudinkový prášek
čokoládová rýže na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do misky si dáme sypké suroviny na koláč, přidáme máslo, vejce, mléko. Zpracujeme těsto, pokud je třeba, přidáme ještě mléko. Vypracované těsto dáme do lednice odpočinout.
  2. Pak ho vyjmeme a rozdělíme na polovinu. Jednu rozválíme a dáme na plech. Velikost plechu je 25x35cm.
  3. Z bílků a moučkového cukru nad párou ušleháme pěnu. Přidáme kokos. Promícháme. Kokosovou nádivku naneseme na spodní plát těsta.
  4. Druhou část těsta rozválíme a naneseme na kokosovou nádivku. Povrch cesta přepichujeme vidličkou a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Po cca 25 minutách je koláč upečený, necháme ho vychladnout.
  5. Pak ho potřeme rybízovou marmeládou.
  6. Nakonec připravíme vanilkový krém na vrch koláče. Klasicky uvaříme pudink, necháme ho vychladnout. Poté do něj zašleháme utřené žloutky s cukrem a máslem (vodní lázeň).
  7. Připravený krém naneseme na koláč. Ozdobíme strouhanou čokoládou, nebo cukrářským zdobením, já jsem použila směs zdobení čokoládovou a barevnou rýži. Koláč dáme zchladit a můžeme krájet.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
pekařky - Dorisa

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit