Kokosové vanilkové rohlíčky. Jsou takové fantastické a snadné, že je budete připravovat i v létě.

Recept Kokosové vanilkové rohlíčky. Jsou takové fantastické a snadné, že je budete připravovat i v létě.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vanilkové rohlíčky patří do základní výbavy sladkého vánočního cukroví. Já zvyknu tyto rohlíčky připravovat i během léta, i když vím, že takové cukroví se připravuje pouze na Vánoce. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

250 ghladká mouka
200 gmáslo
100 gkokos
50 gmoučkový cukr
2 PLrum
moučkový a vanilkový cukr na obalení
čokoláda na namáčení

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Hladkou mouku prosejeme přes síto, přidáme na kostičky nakrájené máslo, kokos, rum, moučkový cukr a vypracujeme kuličku těsta. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a odložíme na minimálně hodinu do chladničky.
  2. Po hodince těsto vyjmeme a na pomoučené pracovní desce vytvarujeme váleček, který nakrájíme na stejné kousky a vytvarujeme rohlíčky.
  3. Rohlíčky ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 10 minut.
  4. Rohlíčky by měli po upečení získat zlatou barvu.
  5. Nepečte je příliš dlouho, aby nestvrdli. Po upečení je obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru a konce namočíme do čokolády.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit