NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Kokosové cukroví Kokosové věnečky bez vajíčka nejen na Vánoce
Kokosové věnečky bez vajíčka nejen na Vánoce
Recept Kokosové věnečky bez vajíčka nejen na Vánoce
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Janaha    ·   25.9.2017

Kokosové věnečky bez vajíčka nejen na Vánoce

Pokud máte v oblibě vánoční cukroví s kokosem, můžete vyzkoušet. Já je peču nejen na Vánoce, ale i během roku. Jsou fantastické, jen ta dnešní cena másla je hrozná. Někdo máslo zaměňuje za ztužený tuk a také si je chválí, asi budu muset vyzkoušet i já. Případně si vyrobit vlastní máslo ze smetany a pak to co zůstane zpracovat dál. Zabiju tak dvě mouchy jednou ranou. Autor: Janaha

Sdílet na Facebooku
Suroviny
100 g
jemně strouhaný sušený kokos
250 g
máslo
250 g
hladká mouka
100 g
moučkový cukr
100 g
bramborový škrob
2-3 lžíce
rumu
moučkový cukr smíchaný s vanilkovým na obalování (množství dle potřeby)
Postup receptu
Vytisknout
  1. V misce rukama zamícháme těsto. Rum přidávejte postupně po lžících, podle potřeby. Těsto přeložíme na pomoučený vál, vytvoříme bochník, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na půlhodinku do chladničky zchladit.
  2. Potom těsto vybereme z chladničky, necháme ho chvíli odstát, aby trochu povolilo a na pomoučeném vále ho opatrně rozválíme na tloušťku asi 5 - 6 mm.
  3. Formičkami vykrajujeme menší kolečka o průměru 4 - 5 cm, vykrojíme jim i střed (udělám věnečky) a ukládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Vidličkou udělám na každém věnci rýhování a upečeme. Pekla jsem na 180 ° asi 10 minut podle velikosti (řiďte se svojí troubou - každá trouba peče jinak). Nepečte je zbytečně dlouho, pečivo by mělo i po upečení zůstat svrchu pěkné bílé, pouze odspodu upečené do světlehnědá. Upečené pečivo necháme na plechu trochu vychladnout a potom obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým, podobně jako vanilkové rohlíčky. Vychladlé pečivo skladujeme v chladu ve vzduchotěsné nádobě.
  5. Poznámka: Toto těsto je bez vajíčka, věnečky jsou proto hezké bílé a díky bramborovému škrobu v těste zase při pečení pěkně drží tvar. Pečivo doporučuji upéct trochu dříve před Vánocemi, potřebuje pár dní na rozležení.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář