Kokosové věnečky bez vajíčka nejen na Vánoce

Přidal: Janaha, 25.9.2017
Kategorie: Kokosové cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Vanilkové rohlíčky, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Pokud máte v oblibě vánoční cukroví s kokosem, můžete vyzkoušet. Já je peču nejen na Vánoce, ale i během roku. Jsou fantastické, jen ta dnešní cena másla je hrozná. Někdo máslo zaměňuje za ztužený tuk a také si je chválí, asi budu muset vyzkoušet i já. Případně si vyrobit vlastní máslo ze smetany a pak to co zůstane zpracovat dál. Zabiju tak dvě mouchy jednou ranou. Autor: Janaha
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Janaha, 25.9.2017
Kategorie: Kokosové cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Vanilkové rohlíčky, Koláče, cukroví
SUROVINY
100 gjemně strouhaný sušený kokos
250 gmáslo
250 ghladká mouka
100 gmoučkový cukr
100 gbramborový škrob
2-3 lžícerumu
moučkový cukr smíchaný s vanilkovým na obalování (množství dle potřeby)
- V misce rukama zamícháme těsto. Rum přidávejte postupně po lžících, podle potřeby. Těsto přeložíme na pomoučený vál, vytvoříme bochník, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na půlhodinku do chladničky zchladit.
- Potom těsto vybereme z chladničky, necháme ho chvíli odstát, aby trochu povolilo a na pomoučeném vále ho opatrně rozválíme na tloušťku asi 5 - 6 mm.
- Formičkami vykrajujeme menší kolečka o průměru 4 - 5 cm, vykrojíme jim i střed (udělám věnečky) a ukládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
- Vidličkou udělám na každém věnci rýhování a upečeme. Pekla jsem na 180 ° asi 10 minut podle velikosti (řiďte se svojí troubou - každá trouba peče jinak). Nepečte je zbytečně dlouho, pečivo by mělo i po upečení zůstat svrchu pěkné bílé, pouze odspodu upečené do světlehnědá. Upečené pečivo necháme na plechu trochu vychladnout a potom obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým, podobně jako vanilkové rohlíčky. Vychladlé pečivo skladujeme v chladu ve vzduchotěsné nádobě.
- Poznámka: Toto těsto je bez vajíčka, věnečky jsou proto hezké bílé a díky bramborovému škrobu v těste zase při pečení pěkně drží tvar. Pečivo doporučuji upéct trochu dříve před Vánocemi, potřebuje pár dní na rozležení.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kokosové venčeky bez vajíčka nielen na Vianoce.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Kokosowe wianki bez jajka nie tylko na Boże Narodzenie.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Kokosringe ohne Ei, nicht nur zu Weihnachten an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Kókuszos koszorúk tojás nélkül, nemcsak karácsonyra.
KOMENTÁŘE K RECEPTU