Kokosovo-citronová bábovka

Recept Kokosovo-citronová bábovka

Přidal: , 10.1.2015

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Výborná, velmi měkoučká bábovka. Těsto připravené z bílého jogurtu dodá bábovce jemnou strukturu.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 10.1.2015

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Budeme potřebovat:

250 gmouka polohrubá
2 lžičkysoda bicarbona nebo prášek do pečiva
170 gcukr moučkový
1 ksstrouhaná kůra z citronu
3 ksvejce
150 gFlora Gold,roztopená, vychladlá
1 kelímekbílý jogurt
100 gkokos strouhaný
50 mlšťáva z jednoho citronu - na sirup
80 gkrystalový cukr
trochu voda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mouku prosejeme do větší nádoby. Přidáme sodu bicarbonu.
  2. Omyjeme citron, usušíme a nastrouháme kůru z celého.
  3. Přidáme k mouce, se sodou bicarbona, vejce, cukr práškový, tuk, jogurt a promícháme. Nakonec přidáme kokos. Vše důkladně prošleháme šlehačem.
  4. Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme kokosem. Těsto vylijeme do formy.
  5. Dáme péct do vyhřáté trouby na cca 160-170 stupňů a pečeme asi 40-45 minut. Po upečení necháme bábovku asi 10 minut ještě ve formě, pak ji vyklopíme. Necháme vychladnout, špejlí propícháme do bábovky co nejvíce.
  6. Z citronové šťávy, cukru a vody si uvaříme sirup. Vaříme pár minut.
  7. Ještě teplým sirupem poléváme bábovku na mřížce s talířem, sirup, který se slije dospod, znovu nalijeme na bábovku.
  8. Nakonec poprášíme vrch kokosem. Rozkrájíme a podáváme. Dobrou chuť.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Dorisa

 

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit