NejRecept.cz Sváteční pečení Valentýn Kokosovo jahodový dort
Kokosovo jahodový dort
Recept Kokosovo jahodový dort
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
adkas adkas    ·   10.6.2019

Kokosovo jahodový dort

Výborná kombinace kokosu, čerstvých jahod a k tomu trochu jiný krém je jistě to, což zaručuje, že vaše chuťové pohárky příjemně polechtá tenhle kokosovo jahodový dort. Určitě nepatří do kategorie zdravých, ale ten krém a jahody jsou opravdu skvělé. Autor: Adkas

55 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto (2x):

4 ks
bílky
4 PL
kr. cukr
70 g
kokos
2 PL
hrubá mouka
1 lžička
prášku do pečiva
špetka
sůl

Žloutkový krém:

8 ks
žloutky
1 l
mléko
150 g
kr. cukr
2 bal.
vanilkový pudink
2 PL
hladká mouka
2 lžičky
vanilková esence
200 g
máslo
1 bal.
vanilkový cukr
40 g
prášková šlehačka
60 g
sušené mléko

Jahodová vrstva:

250 ml
voda
2 bal.
jahodový pudink
500 g
jahody
100 g
kr. cukr

Na ozdobení:

jahody
šlehačka
kokosové kuličky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve upečeme 2 těsta. Dno dortové formy vyložíme papírem (průměr 23 cm) a troubu vyhřejeme na 180 stupňů. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé pěny, postupně přidáváme cukr a šleháme. Ručně vmícháme kokos smíchaný s práškem do pečiva a moukou. Takto připravené těsto navrstvíme na plech a upečeme. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 15 minut, sledujeme. Po upečení je těsto velmi křehké, pracujeme opatrně. Stáhneme papír a necháme na mřížce vychladnout.
  2. V mléce rozšleháme žloutky, přidáme pudinkový prášek, mouku, cukr a dobře zamícháme. Uvaříme za stálého míchání hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s práškovou šlehačkou do pěny, přidáme sušené mléko a opět dobře vyšleháme. Přidáme esenci a postupně i vychladlý žloutkový pudink a šleháme.
  3. Jahody omyjeme, očistíme a odvážíme. Pár jahod můžeme odložit stranou a ostatní rozmixujeme. Přidáme vodu, cukr a jahodový pudinkový prášek. Za stálého míchání uvaříme hustý pudink, který rozdělíme na polovinu a ještě teplý natřeme na upečená a vychladlá těsta. Odložíme na 10 minut do mrazničky.
  4. Jahodová těsta vyjmeme z mrazáku, potřeme krémem a spojíme. Vrch ozdobit podle vlastní fantazie a alespoň na hodinu dát do chladničky ztuhnout.

Můj blog: Adkas-tastyfood

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář