Kokosovo mandlové laskonky plněné karamelovým krémem

Recept Kokosovo mandlové laskonky plněné karamelovým krémem
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Nebe v hubě - tak se říká tímto koláčkům. S kokosem a mandlemi, naplněné karamelovým krémem s likérem a navrchu citrónová poleva. Krásně vypadají a ještě lépe chutnají.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

200 ghladké mouky
50 gstrouhaného kokosu
50 gstrouhaných oloupaných mandlí
1 balíčekvanilkového cukru
50 gmoučkového cukru
100 gmásla
1 ksvejce
2 ksžloutky
špetkasoli
1 rovná lžičkacitrónové kůry

Krém:

100 gmásla
1 lžičkamoučkového cukru
100 gSalka
2-3 lžícekokosového likéru

Poleva:

moučkový cukr
bílek
kokosový likér

Ostatní:

mouka na vál
papír na pečení
pikantní marmeláda
rozpuštěná hořká čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Máslo vyšleháme s lžící cukru do pěny, přidáme zkaramelizované salko a celý krém ještě ochutíme kokosovým likérem. Dodá vynikající chuť.
  2. Ze surovin na těsto vypracujeme kuličku, kterou zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do chladničky. Nezapomínejte mouku s moučkovým cukrem prosít.
  3. Odleželé těsto rozválíme na tenčí plát, ze kterého vykrájíme oválky. Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení a dáme upéct. Pečeme při teplotě 170 stupňů asi 8-9 minut.
  4. Pak je slepujeme krémem a vrchní část namočíme do polevy (bílek vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme likér).
  5. Když poleva zatuhne na vrch nakreslíme čokoládové písmeno "L".

Můj blog: Sladkosti

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit