Kokosovo mandlové laskonky plněné karamelovým krémem

Nebíčko v tlamičce - tak se říká tímto koláčkům. S kokosem a mandlemi, naplněné karamelovým krémem s likérem a navrchu citrónová poleva. Krásně vypadají a ještě lépe chutnají. Autor: Sladkosti

Přidal:, 28.11.2018
Kategorie: Sváteční pečení, Kokosové cukroví, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Kokosovo mandlové laskonky plněné karamelovým krémem

Suroviny

Těsto:
200 ghladké mouky
50 gstrouhaného kokosu
50 gstrouhaných oloupaných mandlí
1 balíčekvanilkového cukru
50 gmoučkového cukru
100 gmásla
1 ksvejce
2 ksžloutky
špetkasoli
1 rovná lžičkacitrónové kůry
Krém:
100 gmásla
1 lžičkamoučkového cukru
100 gSalka
2-3 lžícekokosového likéru
Poleva:
moučkový cukr
bílek
kokosový likér
Ostatní:
mouka na vál
papír na pečení
pikantní marmeláda
rozpuštěná hořká čokoláda

Postup přípravy

  1. Máslo vyšleháme s lžící cukru do pěny, přidáme zkaramelizované salko a celý krém ještě ochutíme kokosovým likérem. Dodá vynikající chuť.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Ze surovin na těsto vypracujeme kuličku, kterou zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do chladničky. Nezapomínejte mouku s moučkovým cukrem prosít.
  3. Odleželé těsto rozválíme na tenčí plát, ze kterého vykrájíme oválky. Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení a dáme upéct. Pečeme při teplotě 170 stupňů asi 8-9 minut.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Pak je slepujeme krémem a vrchní část namočíme do polevy (bílek vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme likér).
  5. Když poleva zatuhne na vrch nakreslíme čokoládové písmeno "L".Tip: Jahodový džem bez chemie

Můj blog: Sladkosti