Kokosovo-ořechové úlky

Recept Kokosovo-ořechové úlky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Sice trochu náročnější dezert, ale o to chutnější. Vyplatí se vyzkoušet. Mňam! Autor: Kvietok278

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Těsto:

400 ghladká mouka
200 gmáslo
150 gmoučkový cukr
1-2 ksvejce
1/2 bal.prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr

Nádivka:

3 ksvejce
3 lžícekakao
100 gmoučkový cukr
50 gmáslo (můžeme i více - podle chuti)

Kokosovo-ořechové hromádky:

270 gmoučkový cukr
5 ksbílku
170 gmleté vlašské ořechy
130 gkokos

Dále budeme potřebovat:

tuk na vymaštení
mouka na vysýpaní
marmeláda na potření
čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Těsto:
    Všechny suroviny na těsto důkladně vyhneteme a připravené těsto odložíme do ledničky na půl hodinu. Pak těsto vyjmeme, na pracovní desce rozválíme a pomocí okrouhlé formičky vykrajujeme kolečka. Ukládáme je na plech, který jsme si vystlali papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata.
  2. Plnka:
    Vajíčka s cukrem a kakaem vyšleháme nad párou do pěny a necháme vychladnout. Máslo utřeme mixérem do pěny a přidáme rozšlehané vajíčka.
  3. Hromádky:
    Moučkový cukr spolu s bílky vyšleháme nad párou na tuhou pěnu a do ještě teplé pěny přidáme ořechy a kokos.
  4. Připravíme si plech na pečení, vymažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou. Pomocí lžíce vrstvíme na plech hromádky (velikost odhadujeme podle toho, jaké kolečka jsme vykrajovali z těsta). Pečeme při teplotě 110 stupňů do zlata - sušíme.
  5. Upečené kolečka potíráme marmeládou, navrstvíme tenkou vrstvu nádivky a položíme kokosovo-ořechovou hromádku a namáčíme v čokoláde. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit