NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Kokosovo - pomerančové crinkles
Kokosovo - pomerančové crinkles
Recept Kokosovo - pomerančové crinkles
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Letos jsem se pustila do pečení nových koláčků a hned jako první jsem vyzkoušela kokosovo pomerančové crinkles, které se obalují ještě před pečením v moučkovém cukru a potom během pečení krásně popraskají a vytvoří tak krásný vzhled, kterému určitě neodoláte. Miluji vůni pomeranče a během pečení je ještě intenzivnější. Zkuste a určitě budete spokojeni s výsledkem. Autor: Naďa I. /Rebeka/

rebeka    ·   11.12.2017

Kokosovo - pomerančové crinkles

Letos jsem se pustila do pečení nových koláčků a hned jako první jsem vyzkoušela kokosovo pomerančové crinkles, které se obalují ještě před pečením v moučkovém cukru a potom během pečení krásně popraskají a vytvoří tak krásný vzhled, kterému určitě neodoláte. Miluji vůni pomeranče a během pečení je ještě intenzivnější. Zkuste a určitě budete spokojeni s výsledkem. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Sdílet na Facebooku
Suroviny
150 g
krupicového cukru (dala jsem třtinový)
2 ks
vejce
60 g
povoleného másla
240 g
hladké mouky
1/2 sáčku
kypřícího prášku do pečiva
špetka
soli
180 g
kokosu
1 ks
pomeranč (kůra z celého, šťáva z půlky)
moučkový cukr na obalení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, přidáme vejce a šleháme do pěny. Přidáme špetku soli, nastrouhanou kůru a šťávu z pomeranče, kokosovou moučku a prosátou mouku smíchanou s kypř. práškem.
  2. Vypracujeme polotuhé těsto a dáme do mikrotenového sáčku na hodinu do ledničky.
  3. Dva nízké plechy si vysteleme papírem na pečení a lžičkou odkrajujeme malé kousky těsta, v dlaním zakulatíme na vel. třešně a klademe na tác.
  4. Do misky si nasypeme moučkový cukr, vložíme pár kuliek a jemně miskou zatřepeme, aby se kulčky důkladně cukrem obalily. S rozestupy cca 3 cm klademe do plechu a v troubě na 180st. pečeme cca 15 až 20 minut. Doba pečení může být i kratší, záleží na troubě.
  5. Že máme upečeno, poznáme podle barvy, musí být světle růžové, shora trochu popraskané, a když je vezmeme do prstů, jdou lehce od papíru a jsou tvrdé.
  6. Po zchládnutí vložíme bochánky do uzavíratelné krabičky.

Můj blog: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Lenka Lenka    ·   21.12.2022   ·   Odpovědět   ·  

Luxusní záležitost , netušila jsem vůbec co je tohle za jednoduše připravenou dobrotu 😇

NejLucka NejLucka    ·   30.12.2022   ·   Odpovědět   ·  

díky

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář