Kokosovo - pomerančové crinkles

Letos jsem se pustila do pečení nových koláčků a hned jako první jsem vyzkoušela kokosovo pomerančové crinkles, které se obalují ještě před pečením v moučkovém cukru a potom během pečení krásně popraskají a vytvoří tak krásný vzhled, kterému určitě neodoláte. Miluji vůni pomeranče a během pečení je ještě intenzivnější. Zkuste a určitě budete spokojeni s výsledkem. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Přidal:, 11.12.2017
Kategorie: Vánoční cukroví, Koláče, cukroví, Vánoce
Kokosovo - pomerančové crinkles

Suroviny

150 gkrupicového cukru (dala jsem třtinový)
2 ksvejce
60 gpovoleného másla
240 ghladké mouky
1/2 sáčkukypřícího prášku do pečiva
špetkasoli
180 gkokosu
1 kspomeranč (kůra z celého, šťáva z půlky)
moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

  1. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, přidáme vejce a šleháme do pěny. Přidáme špetku soli, nastrouhanou kůru a šťávu z pomeranče, kokosovou moučku a prosátou mouku smíchanou s kypř. práškem.
  2. Vypracujeme polotuhé těsto a dáme do mikrotenového sáčku na hodinu do ledničky.
  3. Dva nízké plechy si vysteleme papírem na pečení a lžičkou odkrajujeme malé kousky těsta, v dlaním zakulatíme na vel. třešně a klademe na tác.
  4. Do misky si nasypeme moučkový cukr, vložíme pár kuliek a jemně miskou zatřepeme, aby se kulčky důkladně cukrem obalily. S rozestupy cca 3 cm klademe do plechu a v troubě na 180st. pečeme cca 15 až 20 minut. Doba pečení může být i kratší, záleží na troubě.
  5. Že máme upečeno, poznáme podle barvy, musí být světle růžové, shora trochu popraskané, a když je vezmeme do prstů, jdou lehce od papíru a jsou tvrdé.
  6. Po zchládnutí vložíme bochánky do uzavíratelné krabičky.

Můj blog: Vaření s Tomem