Kokosovo-želatinové řezy

Ten, kdo má rád kokosové zákusky si určitě pochutná na těchto slavnostních řezech. Kokosová nádivka, malinová želatina (připravená ze sirupu, ale už jsem dělala i z čerstvých malin, které jsem rozvařila, propasírovala přes síto, abych se zbavila zrníček) a na vrchu čokoládová poleva. Chutě dokonale ladí, sladká kokosová nádivka a osvěžující želatina. Určitě vyzkoušejte, chutí budete mile překvapeni. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 14.8.2017
Kategorie: Moučníky
Kokosovo-želatinové řezy

Suroviny

Těsto:
5 ksvejce
25 dkgmoučkového cukru
20 dkgpolohrubé mouky
2 lžícekakaa
0,5 bal.prášku do pečiva
Náplň:
2 dclmléka
5 dkgkrystalového cukru
180 až 200 gkokos
250 gmáslo
100 gmoučkový cukr
Želatina:
8 dclmalinového sirupu
2 bal.zlaté klasy
1 bal.vanilka
Dále:
čokoládová poleva

Postup přípravy

  1. Náplň: Uvaříme 2 dcl mléka, 5 dkg krystalového cukru. Odstavíme z ohně a přidáme 1 kokos - 180 až 200 g (nesmí se vařit). Necháme vychladnout přikryté, aby se kokos spařil.
  2. Utřeme 25 dkg másla, 10 dkg moučkového cukru a přidáme vychladlý kokos.
  3. Vyšleháme žloutky s cukrem, přimícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a nakonec sníh z bílků. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Upečeme piškot na 180 st. dozlatova. Vychladlou prořízneme vodorovně - dostaneme dva kusy.
  4. Na první natřeme kokosovou náplň, na ni dáme uvěřenou želatinu (Želatina: 8 dcl malinového sirupu, 2 zlaté klasy, 1 vanilka, - uvaříme jako pudink a ještě letní nalijeme na kokosovou nádivku.), Přikryjeme druhým plátek a vrch polijeme čokoládou.