NejRecept.cz Dezerty Koláče Kokosový dort rafaelo (fotorecept krok za krokem)
Kokosový dort rafaelo (fotorecept krok za krokem)
Kokosový dort rafaelo (fotorecept krok za krokem)
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Kdo nemá rád kokos a lahodný vanilkový krém z mascarpone? Samozřejmě, doladit to chce lehce kyselým džemem – buď malinovým, nebo rybízovým. Miluji tuhle kombinaci, kterou určitě neodmítne ani ten, kdo jinak sladké dezerty nemusí. Kokosový dort rafaelo vypadá skvěle a chutná ještě lépe. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   23.5.2025

Kokosový dort rafaelo (fotorecept krok za krokem)

Kdo nemá rád kokos a lahodný vanilkový krém z mascarpone? Samozřejmě, doladit to chce lehce kyselým džemem – buď malinovým, nebo rybízovým. Miluji tuhle kombinaci, kterou určitě neodmítne ani ten, kdo jinak sladké dezerty nemusí. Kokosový dort rafaelo vypadá skvěle a chutná ještě lépe. Autor: Karambola

45 min
Čas přípravy
24 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto (2x):

3 ks
bílek
5 lžic
krystalový cukr
100 g
kokos
1 lžíce
strouhanka

Krém:

500 g
mascarpone
360 ml
šlehačka
5 lžic
moučkový cukr
2 lžičky
vanilková esence

Na ozdobu:

podle potřeby
kuličky Raffaello
podle potřeby
kokos (na posypání)
podle potřeby
malinový džem (na potření)
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
24 min
Čas vaření

Kokosový dort rafaelo je dokonalým dezertem pro každého milovníka sladkého. Jemný kokosový krém jsem doplnila o lehce kyselý malinový džem. Výborný je ale i rybízový, který si můžete udělat podle tohoto receptu.

  1. Bílky vyšleháme s krystalovým cukrem do tuhé pěny. Poté ručně vmícháme kokos a strouhanku.
  2. Připravené těsto naneseme na dno kulaté formy vyložené pečicím papírem a hezky uhladíme.
  3. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 12 minut – sledujeme. Hotové těsto necháme ve formě vychladnout a nakonec opatrně otočíme a stáhneme pečicí papír. Postup zopakujeme ještě jednou a upečeme druhé těsto.
  4. Krém: Všechny suroviny vyšleháme mixérem do tuha. Vanilkovou esenci jsem doma neměla, tak jsem přidala nastrouhaný vanilkový lusk.
  5. Těsto potřeme malinovým džemem, naneseme polovinu krému, položíme další těsto, které také potřeme džemem a naneseme druhou část krému. Vrch posypeme kokosem a dáme do lednice ztuhnout, nejlépe přes noc.
  6. Ozdobíme podle vlastní fantazie a nakrájíme na úhledné řezy.

Já jsem navrch poskládala Raffaello kuličky, ale často si také nechám trochu krému, který dám do cukrářského sáčku a vytvořím z něj menší pusinky.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář