Kokosový hrnkový se žloutkovou polevou

Miluji hrnkové koláče. Nepotřebujete žádnou váhu a koláček vám na 100% vyjde na jedničku. Jeden z oblíbených koláčků mého vnuka, proto i během prázdnin se nenudím a pečem jedna radost. Určitě vyzkoušejte, žloutková poleva krásné křupe a mám jeden typ, aby se během krájení nelámala. Stačí zoubkový nůž namočit do horké vody a poleva se pod ním krásně rozpustí a neláme se. Autor: Marta

Přidal:, 14.8.2017
Kategorie: Moučníky
Kokosový hrnkový se žloutkovou polevou

Suroviny

Těsto: (hrnek 250 ml)
2 hrnkyhladká mouka
250 gmáslo
1 kscelé vajíčko
1 ksžloutek
2 hrnkymoučkový cukr
2 PLkakao
1 bal.prášek do pečiva
Náplň:
6 ksbílky
1 a 3/4 hrnkymoučkový cukr
1 hrnekkokos
Poleva:
6 ksžloutky
1 ksvanilkový cukr
1 a 3/4 hrnkymoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Do misky vysypeme mouku, moučkový cukr, vajíčko, žloutek, kakao, máslo, prášek do pečiva a vypracujeme těsto. Dám do lednice na cca 30 min.
  2. Potom rozdělím ne 2 poloviny. Jednu vyválím a dám na vymazaný a moukou vysypaný plech, propíchám ho vidličkou.
  3. Bílky vyšlehám s trochou soli a postupně přidávám cukr, nakonec kokos. Navrstvím na těsto.
  4. Vyválím druhou polovinu těsta a dám na kokosovou nádivku, propíchám vidličkou.
  5. Peču na 160 stup. asi 20-25 min.
  6. Žloutky vyšlehám s cukrem a vanilkou do pěny. Hned na horký koláč naliju žloutkovou polevu a nechám vychladnout. A ještě čokoláda.