Kokosový koláček přelitý smetanou

Byli jsme na dovolené, a tak jsem chvíli odešla z kuchyně a nedělala žádné sladké nebo slané dobroty. Jakmile jsme přišli, napravila jsme ho a upekla jsem ten nejlepší kokosový koláč, který je připraven razdva. Celý se peče najednou a na závěr, hned po vytažení z trouby se polije smetanou, která dodá koláči šťavnatost. Autor: Mineralka

Přidal:, 18.8.2017
Kategorie: Moučníky
Kokosový koláček přelitý smetanou

Suroviny

Základ:
3 ksvejce
1 šálekkr. cukr
1 šálekoleje
1 šálekmléka
1 ksvanilkového cukru
2 šálkypolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
Drobenka:
200 gkokosu
150 gmoučkový cukr
2 kssmetana na šlehání 33% (nešleháme)

Postup přípravy

  1. Celá vejce vyšleháme s kr. cukrem a vanilkovým cukrem na pěnu.
  2. Přidáme mléko, olej a přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Povrch syrového těsta rovnoměrně posypeme s drobenkou (kokos + moučkový cukr).
  4. Dáme do vyhřáté trouby péct 25-30 min. na 170 stupňů.
  5. Na upečený, horký kolác nalijeme tekuté smetany. Necháme vychladnout.