NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Beránek Kokosový velikonoční beránek
Kokosový velikonoční beránek
Recept Kokosový velikonoční beránek
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: LENULKA

Takového beránka jsem dělala na Velikonoce tohoto roku. Neměla jsem velmi čas, přidávat recept ještě před svátky, tak ho přidávám nyní. Škoda, že jste ho nemohli vyzkoušet a udělat mu premiéru tohoto roku na Velikonoce, ale nezoufejte, můžete to zkusit už příští rok, nebo ho udělejte jen tak na zkoušku, abyste věděli, či vám bude chutnat :) U nás doma měl velmi velký úspěch, každý chválil dizajn a samozřejmě chuťově byl ještě lepší. Autor: Lenulka

LENULKA    ·   20.4.2017

Kokosový velikonoční beránek

Takového beránka jsem dělala na Velikonoce tohoto roku. Neměla jsem velmi čas, přidávat recept ještě před svátky, tak ho přidávám nyní. Škoda, že jste ho nemohli vyzkoušet a udělat mu premiéru tohoto roku na Velikonoce, ale nezoufejte, můžete to zkusit už příští rok, nebo ho udělejte jen tak na zkoušku, abyste věděli, či vám bude chutnat :) U nás doma měl velmi velký úspěch, každý chválil dizajn a samozřejmě chuťově byl ještě lepší. Autor: Lenulka

Suroviny

Těsto :

2 hrnky
polohrubé mouky
1 hrnek
cukru krupice
1 ks
prášek do pečiva
3 ks
vejce
1/2 hrnku
oleje
1 hrnek
mléka
100 g
kokosu

Na dozdobení:

máslový krém
poleva
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do mísy dáme všechny syké suroviny a promícháme. Potom přidáme vejce, olej a mícháme a postupně přiléváme mléko.
    Důkladně promícháme.
  2. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě - na 180°C asi 50 minut - zkusíme špejlí.
  3. Beránka vyklopíme a po úplném vychladnutí dozdobíme podle vlastní fantazie - polevou, nebo jen pocukrujeme - já jsem ho ozdobila máslovým krémem.
  4. Já jsem si letos takto pohrála, protože jsem fotku posílala do soutěže. Ozdůbky, které jsou u beránka jsou také doma vyrobené - receptík a návody dodám příště.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář