Koláč lenivé hospodyně

Teda ten název je pěkně blbej, protože ty jabka se taky sami neoloupou a nenakrájí :D jinak palec, je moc dobrej a kdo nezná, určo vyzkoušejte :) ... všem přeju úspěšnej start do nového týdne. Autor: Simona

Přidal:, 24.9.2018
Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Jablka, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Koláč lenivé hospodyně

Suroviny

1 kgoloupaných jablek zbavených jádřince
1 hrnekkrupice
1 hrnekpolohrubé mouky
1 necelý hrnekkrupicového cukru
1 bal.vanil. cukr
200 gmásla
rozinky
mletá skořice

Postup přípravy

  1. Oloupaná jablka nakrájíme na drobné kostky.  Máslo nakrájíme na tenké plátky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Mouku, krupici a cukr smícháme dohromady.
  3. Na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem nasypeme polovinu sypké směsi, poklademe jablky se skořicí a rozinkami, pokryjeme zbytkem sypké směsi a rovnoměrně naskládáme máslo.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 40-60 minut, do zezlátnutí