Vynikající kakaový koláček s ovocem. Hotová mňamka!
Suroviny
SUROVINY NA 20 PORCÍ:4 ksvejce
3 lžícecukr práškový
2 lžícehladká mouka
4 lžícemleté vlašské ořechy
1 lžičkaprášek do pečiva
1 bal.mražené ovoce směs lesního ovoce
2 lžícekakaový prášek
600 mlmléka na pudink
3 lžícekrystalový cukr na pudink
2 kspudinkový prášek, kakaový
150 mlmléko na šlehačku
1 kspařížská šlehačka v prášku čokoládová
Postup přípravy
- Rozdělíme vejce. Z bílkem vyšleháme sníh.
- Žloutky a cukr vyšleháme, přidáme kakao, prášek do pečiva, ořechy a mouku. Smícháme, opatrně přimícháme sníh, těsto je hotové.
- Těsto vylijeme na plech.
- Z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink, který vylijeme na těsto.
- Ovoce necháme rozmrazit, okapat, poklademe na pudink.
- Dáme péct do vyhřáté trouby na 190 stupňů a pečeme cca 40 minut.
- Pařížskou šlehačku připravíme podle návodu na obalu. Pak ji navrstvíme na upečený vychladlý koláček. Rozkrájíme na porce a papáme. Dobrou chuť.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Dorisa