Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidám olej, pak mléko (vodu) a nakonec zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rozmažu na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Můžete dát i papír na pečení.
Pomocí dvou lžiček do těsta udělám hromádky sýrové náplně, a do mezer mezi ricottu dám malé kopečky hustého švestkových povidel. Peču na 200 ° asi 25 minut. Každá trouba peče jinak - řiďte se svou troubou. Po vychladnutí nakrájíme na kostičky a na talíři ještě pocukrujeme.
Pokud nemáte sýr ricotta, můžete dát i obyčejný tvaroh, ale chuť koláčku už bude jiná. Recept mám z mého sešita s recepty + moje úpravy (v původním receptu byl tvaroh, ale po vyzkoušení s ricottou ho už jinak ani nedělám)
Byla tak krásná a když jsem dopekla,tak mi úplně spadla 🤦🏻♀️