NejRecept.cz Dezerty Moučníky Koláček s rybízovou čepicí
Koláček s rybízovou čepicí
Recept Koláček s rybízovou čepicí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   13.7.2016

Koláček s rybízovou čepicí

Někdy netřeba složité recepty, aby byly chutné. Stačí vám klasické těsto, hodně ovoce a na vrchu sněhová čepička. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
320 g
hl.mouky
220 g
hery
100 g
cukru
4 ks
žloutky
cca 1/2 kg
červeného rybízu, může být i mražený
4 ks
bílky
200 g
cukru krupice
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mouku, heru, cukr, 4 žloutky a špetku soli zpracujeme na těsto, vyválíme na peč. papír na plech a zapečeme v troubě při 180°C asi 15 min.
  2. Až těsto mírně zrůžoví, vyndáme plech z trouby. Mezitím ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh a po částech zašleháme 200 g cukru.
  3. Nakonec vmícháme rybíz (zmražený nerozmrazujeme).
  4. Zapečené těsto potřeme rybízovým sněhem a dopečeme do růžova.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář