Koláček s rybízovou čepicí

Recept Koláček s rybízovou čepicí

Přidal: , 13.7.2016

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Rybíz

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Někdy netřeba složité recepty, aby byly chutné. Stačí vám klasické těsto, hodně ovoce a na vrchu sněhová čepička. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 13.7.2016

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Rybíz

SUROVINY

320 ghl.mouky
220 ghery
100 gcukru
4 ksžloutky
cca 1/2 kgčerveného rybízu, může být i mražený
4 ksbílky
200 gcukru krupice

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mouku, heru, cukr, 4 žloutky a špetku soli zpracujeme na těsto, vyválíme na peč. papír na plech a zapečeme v troubě při 180°C asi 15 min.
  2. Až těsto mírně zrůžoví, vyndáme plech z trouby. Mezitím ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh a po částech zašleháme 200 g cukru.
  3. Nakonec vmícháme rybíz (zmražený nerozmrazujeme).
  4. Zapečené těsto potřeme rybízovým sněhem a dopečeme do růžova.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit