Koláčky kynuté - nekynuté

S těstem se moc dobře pracuje a výhodou je, že nemusíme čekat, než nám vykyne. Doporučuji si nejdříve udělat náplň a drobenku, a pak teprve těsto. Plníme čímkoliv, já dělala náplň tvarohovou. Z tohoto množství je 40 - 50 koláčků, záleží, jak velké je děláme. Miluji těsto, které nekyne, i když se vám může zdát, že je těsto řídké (na půl kila mouky tam jde dost mléka a ještě i olej), ale nebojte se, těsto je vyzkoušené a je perfektní. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 24.2.2017
Kategorie: Moučníky
Koláčky kynuté - nekynuté

Suroviny

500 ghladké výběrové mouky
lžičkasoli
2 ksžloutky
1 bal.vanilkový pudink
1 bal.vanilkový cukr
3 lžícemoučkového cukru
200 mloleje
250 mlmléka
42 g(kostka) droždí

Postup přípravy

  1. Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme lžíci (z těch tří celkových) cukru a lžíci mléka. Umícháme kašičku a na teplém místě necháme vzejít kvásek (cca 15 minut).
  2. Do mísy prosijeme mouku, přidáme zbývající ingredience vč. kvásku a vymícháme pružné nelepivé těsto. Lžící odebíráme kousky, které roztáhneme prsty a plníme náplní.
  3. Pevně uzavřeme, zakulatíme a klademe na plech vystlaný papírem na pečení. Děláme rozestupy, aby se nám koláče neslepily. Lze dělat i tak, že těsto rozválíme a rádýlkem krájíme na čtverečky, které pak plníme. Do koláčků udělám veprostřed důlek, já to dělala prstem .
  4. Do důlku umístíme povidla, kraje potřeme bílkem, který si rozšleháme s trochou studené vody. Na povidla umístíme drobenku a dáme péci do trouby rozehřáté na 180 °C Pečeme cca 12 minut.
  5. S těstem se moc dobře pracuje a výhodou je, že nemusíme čekat, než nám vykyne. Doporučuji si nejdříve udělat náplň a drobenku, a pak teprve těsto. Plníme čímkoliv, já dělala náplň tvarohovou.
    Z tohoto množství je 40 - 50 koláčků, záleží, jak velké je děláme.

Můj blog: Vaření s Tomem