Koláčky kynuté - nekynuté
S těstem se moc dobře pracuje a výhodou je, že nemusíme čekat, než nám vykyne. Doporučuji si nejdříve udělat náplň a drobenku, a pak teprve těsto. Plníme čímkoliv, já dělala náplň tvarohovou. Z tohoto množství je 40 - 50 koláčků, záleží, jak velké je děláme. Miluji těsto, které nekyne, i když se vám může zdát, že je těsto řídké (na půl kila mouky tam jde dost mléka a ještě i olej), ale nebojte se, těsto je vyzkoušené a je perfektní. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
500 ghladké výběrové mouky
lžičkasoli
2 ksžloutky
1 bal.vanilkový pudink
1 bal.vanilkový cukr
3 lžícemoučkového cukru
200 mloleje
250 mlmléka
42 g(kostka) droždí
- Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme lžíci (z těch tří celkových) cukru a lžíci mléka. Umícháme kašičku a na teplém místě necháme vzejít kvásek (cca 15 minut).
- Do mísy prosijeme mouku, přidáme zbývající ingredience vč. kvásku a vymícháme pružné nelepivé těsto. Lžící odebíráme kousky, které roztáhneme prsty a plníme náplní.
- Pevně uzavřeme, zakulatíme a klademe na plech vystlaný papírem na pečení. Děláme rozestupy, aby se nám koláče neslepily. Lze dělat i tak, že těsto rozválíme a rádýlkem krájíme na čtverečky, které pak plníme. Do koláčků udělám veprostřed důlek, já to dělala prstem
.
- Do důlku umístíme povidla, kraje potřeme bílkem, který si rozšleháme s trochou studené vody. Na povidla umístíme drobenku a dáme péci do trouby rozehřáté na 180 °C Pečeme cca 12 minut.
- S těstem se moc dobře pracuje a výhodou je, že nemusíme čekat, než nám vykyne. Doporučuji si nejdříve udělat náplň a drobenku, a pak teprve těsto. Plníme čímkoliv, já dělala náplň tvarohovou.
Z tohoto množství je 40 - 50 koláčků, záleží, jak velké je děláme.
Můj blog: Vaření s Tomem
KOMENTÁŘE K RECEPTU