Kompotová buchta - rychle, snadno a chutně

Přidal: Danula Vašíčková, 3.8.2018
Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Podle ovoce, Meruňky, Broskve, Jablka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Že vás honí mlsná, ale v tomhle vedru odmítáte zdržovat se v kuchyni déle než je bezpodmínečně nutné? Mám pro vás dneska šikovný recept na superrychlý moučník. Lze takto zužitkovat i starší "poklad" nalezený ve spíži nebo "podezřele vyhlížejícího revoltistu", který prostě "nechytl". Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 3.8.2018
Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Podle ovoce, Meruňky, Broskve, Jablka
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
350 gpolohrubé mouky
200 gkrystalu
1/2 sáčkuprášku do pečiva
špetkasoli
1 velká sklenice ovocný kompot (cca 700g)
3 ksvejce
200 mloleje
1 lžičkaskořice
- Kompot scedíme do misky, šťávu nevyléváme. V případě, že je ovoce větší (meruňky, broskve, hrušky, jablka...), překrájíme ho nadrobno.
- V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli, promícháme a vlijeme šťávu z kompotu, olej a přidáme vejce a nadrobno pokrájené ovoce.
- Důkladně promícháme a vlijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného menšího plechu s vyšším okrajem (já použila plech o rozměrech 32x22cm). Pečeme asi 25 minut na 170 stupňů.
- Doba pečení je pouze orientační, řiďte se především zkušenostmi se svou troubou a použijte test špejlí.
KOMENTÁŘE K RECEPTU