NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Velikonoční nádivka Kopřivová velikonoční nádivka
Kopřivová velikonoční nádivka
Recept Kopřivová velikonoční nádivka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   11.4.2019

Kopřivová velikonoční nádivka

Fantasická, nadýchaná a chutná. Tak tato tři slova vystihují tuto dokonalou velikonoční nádivku. Nikdy jsem do velikonoční nádivky nepřidávat kopřivu a je to docela dobrý nápad. Inspirujte se a vyzkoušejte i vy :) Autor: Triniti

50 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 miska
kopřivy
4 ks
vejce natvrdo
4 ks
vejce
4 - 5 ks
rohlík
1 sklenička
mléko
100 g
anglická slanina
300 g
uzené vepřové maso
špetka
sůl, pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kopřivu zbavíme větších nečistot a opláchneme ji pod tekoucí studenou vodou.
  2. Nasekáme najemno, přidáme nakrájené uvařené vajíčka.
  3. V mléce rozmícháme vajíčka a přidáme nakrájené rohlíky. Necháme chvíli stát, aby rohlíky nasákly co nejvíce mléka s vajíčky.
  4. Pak přidáme všechny ostatní suroviny a celou hmotu pořádně promícháme. Osolíme a opepříme podle vlastní chuti a celou směs navrstvíme do vymazaného a strouhankou vysypaného plechu. Pěkně uhladíme a zakryjeme alobalem.
  5. Dáme péct. Pečeme při teplotě 200 stupňů 20 minut, potom alobal vezmeme a dopékáme při teplotě 180 stupňů po dobu 25 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář