Kopřivová velikonoční nádivka

Recept Kopřivová velikonoční nádivka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Fantasická, nadýchaná a chutná. Tak tato tři slova vystihují tuto dokonalou velikonoční nádivku. Nikdy jsem do velikonoční nádivky nepřidávat kopřivu a je to docela dobrý nápad. Inspirujte se a vyzkoušejte i vy :) Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 miskakopřivy
4 ksvejce natvrdo
4 ksvejce
4 - 5 ksrohlík
1 skleničkamléko
100 ganglická slanina
300 guzené vepřové maso
špetkasůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Kopřivu zbavíme větších nečistot a opláchneme ji pod tekoucí studenou vodou.
  2. Nasekáme najemno, přidáme nakrájené uvařené vajíčka.
  3. V mléce rozmícháme vajíčka a přidáme nakrájené rohlíky. Necháme chvíli stát, aby rohlíky nasákly co nejvíce mléka s vajíčky.
  4. Pak přidáme všechny ostatní suroviny a celou hmotu pořádně promícháme. Osolíme a opepříme podle vlastní chuti a celou směs navrstvíme do vymazaného a strouhankou vysypaného plechu. Pěkně uhladíme a zakryjeme alobalem.
  5. Dáme péct. Pečeme při teplotě 200 stupňů 20 minut, potom alobal vezmeme a dopékáme při teplotě 180 stupňů po dobu 25 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit