Kopřivová velikonoční nádivka

Fantasická, nadýchaná a chutná. Tak tato tři slova vystihují tuto dokonalou velikonoční nádivku. Nikdy jsem do velikonoční nádivky nepřidávat kopřivu a je to docela dobrý nápad. Inspirujte se a vyzkoušejte i vy :) Autor: Triniti

Přidal:, 11.4.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Velikonoční nádivka, Velikonoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Kopřivová velikonoční nádivka

Suroviny

1 miskakopřivy
4 ksvejce natvrdo
4 ksvejce
4 - 5 ksrohlík
1 skleničkamléko
100 ganglická slanina
300 guzené vepřové maso
špetkasůl, pepř

Postup přípravy

  1. Kopřivu zbavíme větších nečistot a opláchneme ji pod tekoucí studenou vodou.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Nasekáme najemno, přidáme nakrájené uvařené vajíčka.
  3. V mléce rozmícháme vajíčka a přidáme nakrájené rohlíky. Necháme chvíli stát, aby rohlíky nasákly co nejvíce mléka s vajíčky.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Pak přidáme všechny ostatní suroviny a celou hmotu pořádně promícháme. Osolíme a opepříme podle vlastní chuti a celou směs navrstvíme do vymazaného a strouhankou vysypaného plechu. Pěkně uhladíme a zakryjeme alobalem.
  5. Dáme péct. Pečeme při teplotě 200 stupňů 20 minut, potom alobal vezmeme a dopékáme při teplotě 180 stupňů po dobu 25 minut.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky