Koprová omáčka s vajíčkem a knedlíkem

Vynikající jídlo, které buď milujete nebo nesnášíte. K tomu plátek hovězího vařeného nebo vajíčko uvařené na tvrdo, plátek křupavého domácího chleba nebo pařený knedlík :) Máte rádi koprovou omáčku? Autor: Triniti

Přidal:, 13.6.2019
Kategorie: Oběd, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Koprová omáčka s vajíčkem a knedlíkem

Suroviny

100 gmásla
3 lžícehladké mouky
cca 1 lmléka
kelímeksmetany ke šlehání 31%
cukr, sůl, ocet, bílý pepř
svazek čerstvého kopru
vejce natvrdo k podávání
knedlík

Postup přípravy

  1. Na troše másla opražíme 3 lžíce hladké mouky.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Když máme mouku opraženou přidáme 0,5 l mléka. Stále mícháme, abychom neměli hrudky a postupně přidáváme sůl, pepř, smetanu, ocet podle chuti a vaříme (cca 20 minut).
  3. Průběžně doléváme zbylé mléko.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Na závěr přidáme nasekaný kopr a promícháme.
  5. Podáváme s knedlíkem a uvařeným vajíčkem.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce