Košíčky Izidor

Jistě znáte řezy opilý Izidor. Jedla jsem je na Slovensku, někde na oslavě u známých a chuťově mi docela pasoval, proto jsem si ihned vypýtala recept. Nedělala jsem však klasické řezy a protože se mi chuťově hodil na vánoční pečení, vyzkoušela jsem udělat košíčky s tímto krémem a náplní. Byly tak dobré, že hned na další den jsem dělala i řezy, ale ty už jsem nestihla ani vyfotit, takže byly fantastické. Autor: Petra H.

Přidal:, 5.10.2017
Kategorie: Vánoce, Vánoční cukroví, Koláče, cukroví
Košíčky Izidor

Suroviny

Suroviny:
210 ghladké mouky
70 gcukr moučka
140 gtuku
20 gkakaa
40 gmletých ořechů
1 bal.vanilkový cukr
½ lžičkymleté skořice
Náplň:
150 gmletých ořechů
50 gcukr moučka
2 lžícerybízové marmelády
1 bal.vanilkový cukr
podle chutirum
Krém:
2 ksvejce
120 gcukr moučka
1 bal.vanilkový cukr
2 lžícekakaa
250 gmásla
podle chutirum
Poleva:
150 gčokoláda na vaření
75 gOmegy

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet. Potom plníme do formiček na košíčky o velikosti 4 cm a upečeme (160 st. dozlatova).
  2. Vychladlé plníme náplní a na náplň nastříkáme čokoládový krém. Necháme ztuhnout v lednici a potom namáčíme do čokoládové polevy.
  3. Náplň:
    Vše smícháme v misce.
  4. Krém:
    Vejce, cukr moučku, vanilkový cukr a kakao šleháme ve vodní lázni asi 20 minut. Potom necháme vychladnout. Vyšleháme máslo a zašleháme vychladlou vaječnou hmotu. Nakonec přidáme rum podle chuti.
  5. Poleva:
    Rozpustíme ve vodní lázni čoko a tuk.