Rizoto s hříbky
Přidáno: 2.6.2017
Pravé italské rizoto není vůbec suché. Pokud by vám v italské reštauráii donesli rizoto, které se sype, určitě byste ho měli vrátit zpět. Na suché rizoto jsme si zvykli my. Je tradiční z vařeného masa, například z kuřecí polévky. Tedy alespoň my doma jsme ho takto dělávali. Když se dovařila kuřecí polévka, obralo se maso z kostí nohou a zad, přidala se zelenina, rýže a na talíři jsme to ještě posypali strouhaným tvrdým sýrem. K pravému italskému se nepodává žádný eidam, ale vynikající parmazán. Autor: Kocmax
ZOBRAZIT RECEPT
Dušená kapusta s hovězí plecí
Přidáno: 21.2.2018
Je to lahůdka. Podle mě chutný a vydatný oběd je pouze z masa, samozřejmě mám ráda i sladké hlavní jídla, ale maso je maso. Já bych se nemohla stát vegetariánem, i když někdy mám dny, kdy maso nechci ani vidět a dám tělu i odpočinout. Chutné, šťavnaté plátky, které jsou ponořeny v lahodné omáčce, k tomu dušená kapusta a ještě jako příloha vařený brambor politý máslem. Autor: Naďa I. (Rebeka)
ZOBRAZIT RECEPT
Vepřové plátky s houbami, rajčetem a sýrem
Přidáno: 8.10.2015
Vepřové plátky s houbami, rajčetem a sýrem. Vynikající volba na oběd. Já jsem dávala čerstvé žampiony, ale pokud nemáte rádi, nemusíte přidávat. Můžete například zaměnit za papriku nebo jinou zeleninu, případně za kukuřici. Záleží na tom, na co máte právě chuť nebo co máte doma v lednici. Je to recept, který se dá v pohodě obměňovat. Obvykle takový oběd dělávám na neděli, má to být přece slavnostnější, tak proč si nepochutnat na něčem delikátním :) Zkuste, s bramborovou kaší je to vynikající oběd. Autor: Triniti
ZOBRAZIT RECEPT