Kotleta po slovácku

Tuto omáčku bych jedla nonstop. Byli jsme jednou na Slovensku v nejmenované restaurací, kde jsem jedla toto jídlo a nikdo mi nechtěl dát recept, protože ho neuměl :D Tak jsem dlouho improvizovala, abych dostala tu chuť a podařilo se. Určitě vyzkoušejte, je to luxusní jídlo. Autor: Adddy

Přidal:Adddy17, 5.12.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Kotleta po slovácku

Suroviny

5 kskotlet
1 kspikantní klobása
1 bal.smetana
půl bal.rajského protlaku
1 kscibule
1 lžičkycukru
dle chutisůl, pepř
hladká mouka
mletá paprika

Postup přípravy

  1. Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme, zprudka opečeme na oleji.
  2. Vyndáme z pánvičky a do oleje nasypeme cibuli na drobno na krájenou, osmažíme, nasypeme mletou papriku a necháme zpěnit.
  3. Přidáme protlak, cukr, promícháme a podlijeme vodou, vrátíme do šťávy kotlety a zaklopíme pokličkou, dusíme do měkka, dle potřeby podléváme vodou. Když je maso měkké, poprášíme troškou hladké mouky, krátce povaříme.
  4. Pak vmícháme smetanu. Klobásu nakrájíme na kolečka a na sucho osmažíme na pánvičce, osmaženou vmícháme k masu.
  5. Podáváme s rýží, těstovinou. Dobrou chuť