Kotletky na medové mrkvi

Vynikající hlavní jídlo, na kterém si určitě pochutnáte. Sladká mrkev je moje oblíbená příloha k masu. Doporučuji vyzkoušet.

Přidal:, 11.2.2019
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Kotletky na medové mrkvi

Suroviny

vepřové kotlety (4 ks)
mrkev (množství dle chuti, na 4 porce 4 mrkve)
sůl, pepř (hrilovací koření)
med (na 4 porce dávám tak 2 lžíce)
trošku vody na podlití
olivový olej na zakápnutí před vložením do trouby

Postup přípravy

  1. Maso okořeníme dle chuti. Kotlety opečeme zprudka krátce z obou stran na pánvi, vložíme do pekáčku, zasypeme na kolečka pokrájenou mrkví.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Můžete je nechat v celku, nebo je překrojit napůl.
  3. Podlijte troškou vody a zakápněte rovnoměrně dvěma lžícemi medu a trochou olivového oleje.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Pečeme/dusíme zakryté pokličkou v troubě na cca 200 stupňů po dobu cca 1 hod. než bude maso měkké. Podáváme s americkými brambory.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí