Kotletky v omáčce s hořčicí

Dietní hlavní jídlo - rýže s hráškem a cibulí, pečené maso s omáčkou z hořčice. Autor: Lea

Přidal:, 30.10.2016
Kategorie: Vepřové, Maso, Zdravé recepty, Fitness, Oběd
Recept Kotletky v omáčce s hořčicí

Suroviny

Maso:
500 gvepřová kotleta
dle chutisůl, pepř, hořčice
2 ksvětší cibule na kostičky
Hrášková rýže:
250 grýže
1 balenímražený hrášek
1 kscibule
dle chutisůl
0,5 lvoda

Postup přípravy

  1. Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Zprudka orestujeme a podlijeme vodou. Maso dusíme cca 1hodinu.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Pak přidáme cibulku nakrájenou na kostičky a vaříme ještě 10minut. Omáčku zahustíme pohankovou moukou a krátce povaříme.
  3. Hráškovou rýži připravíme tak, že si propláchneme rýži pod studenou vodou, podlijeme půl litrem vody, přidáme hrášek a osolíme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Oloupeme si menší cibuli a přidáme ke směsi rýže a hrášku, poté vaříme na mírném ohni cca 20minut.