Kotlety na rýži

Taková klasika na oběd. No někdy je klasika asi nejlepší. Tradiční jídlo, které u nás na stole vidět často. Obměňuji rýži za brambory nebo pouze za grilovanou zeleninu. Inspirujte se i vy tímto mým tradičním obědem. Autor: Adddy

Přidal:Adddy17, 4.4.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Kotlety na rýži

Suroviny

4 kskotlety
příloharýže
dle potřebydvojnásobné množství vody než je rýže
kostkamasoxu
trochukukuřice (hrášku)
1 ksmrkev
dle chutisůl, pepř
1 kscibule

Postup přípravy

  1. Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme. Na oleji osmažíme cibulku, pak k ní přidáme propláchnutou a okapanou rýži a na sucho osmažíme.
  2. Rýži dáme do pekáčku, přidáme hrášek a na hrubo nastrouhanou mrkev, promícháme.
  3. Kotletu zprudka opečeme na pánvi z obou stran. Poté poklademe na rýži. Odměřenou vodu s kostkou masoxu převaříme, aby se masox rozpustil a zalijeme s tím maso s rýží.
  4. Pečeme půl hodiny zakryté na 200 °C, poté odklopíme a dopečeme do zrůžovění masa.