Králičí maso s karamelizovanou cibulí

Ta cibule je luxusní sama o sobě. Budu jí takhle dělat jako přílohu k pečeným masům. Jinak celý recept je vynikající. Určitě zkuste na nedělní oběd, nebo i dnes :) nic tím určitě nezkazíte. K tomu jsem podávala jasmínovou rýži s hráškem, ještě domácím. Namrazila jsem si zásoby, abych v zimě měla trochu barevnější jídlo :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 1.2.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Králičí maso s karamelizovanou cibulí

Suroviny

Na maso:
400 gkráličího filetu ze hřbetu
4 lžíceoleje
100 mlbílého vína
sůl, pepř
cayenský pepř dle chuti
Na cibuli:
3 ksčervené cibule
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkasoli
2 lžícetřtinového cukru
100 mlbílého vína

Postup přípravy

  1. Filety nakrájíme na nudličky, okořeníme, zakápneme olejem, promícháme a necháme přes noc v lednici.
    Ve woku rozpálíme lžíci oleje, přidáme maso a zprudka orestujeme.
  2. Přidáme víno a necháme odpařit. Dusíme doměkka.
  3. Oloupanou cibuli překrájíme na osminky. V pánvi si rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli, cukr, osolíme a 10 minut restujeme, až nám začne cibule karamelizovat. Vlijeme víno a za stálého míchání ho necháme odpařit.
  4. Pak smícháme s masem. Pro zjemnění můžeme přidat lžíci chladného másla. Vhodnou přílohou je rýže, kuskus, bulgur...
  5. Na talíři zakápneme fíkovým balzamikem.

Můj blog: Vaření s Tomem