NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Královna všech bublanin. Nejrychlejší a nejchutnější bublanina vhodná pro čerstvé i mražené ovoce.
Královna všech bublanin. Nejrychlejší a nejchutnější bublanina vhodná pro čerstvé i mražené ovoce.
Recept Královna všech bublanin. Nejrychlejší a nejchutnější bublanina vhodná pro čerstvé i mražené ovoce.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   1.6.2024

Královna všech bublanin. Nejrychlejší a nejchutnější bublanina vhodná pro čerstvé i mražené ovoce.

Nejrychlejší bublanina, jakou jsem kdy připravovala. Celá příprava mi zabrala jen 10 minut. I když pečení trvá déle, výsledek stojí za to – bublanina je nadýchaná a velmi chutná. Tento recept je ideální pro nečekané návštěvy nebo když máte chuť na něco sladkého, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni. Určitě si ho oblíbí celá rodina!

20 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Suroviny

Budeme potřebovat:

300 g
krystalový cukr
6 ks
vejce
1 bal.
vanilkový cukr
300 g
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
100 ml
olej
100 ml
voda
podle chuti
meruňky, švestky

Na drobenku:

4 lžíce
krystalový cukr
4 lžíce
hrubá mouka
4 lžíce
hera/máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vaječné bílky oddělíme od žloutků. Žloutky vyšleháme s krystalovým a vanilkovým cukrem do pěny. Když je směs vyšlehaná, přidáme olej a vodu. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Do takto promíchané směsi jsem přidala vyšlehaný sníh z bílků a jemně promíchala vařečkou. Hmotu jsem nalila na větší plech na pečení, který jsem vymastila tukem a vysypala hrubou moukou. Těsto pečeme při teplotě 180 stupňů přibližně 5 minut.
  3. Ovoce nakrájíme na menší kousky a po 5 minutách pečení těsto vyjmeme z trouby. Posypeme ho nakrájeným ovocem, které rozložíme rovnoměrně a hustě po celé ploše těsta. Plech vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 10 minut. Mezitím si připravíme drobenku z uvedených surovin.
  4. Po 10 minutách posypeme ovoce drobenkou a pečeme přibližně dalších 30 minut. Průběžně kontrolujeme, protože každá trouba peče jinak. Upečený koláč vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Výsledek je nadýchaný, křehký a velmi chutný! V tomto letním počasí je to ideální dezert. Mňamka!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář