Křehká a vláčná bábovka s rozinkami

Recept Křehká a vláčná bábovka s rozinkami

Přidal: , 31.8.2017

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tak včera jsem musela vykouzlit něco sladké pod zub, protože každý chodil do kuchyně a ptal se: mami, tak bude něco, či ne? Tak tedy otázka zněla jasno a odpověď byla hned: bude, bude, jen vydržte. Udělala jsem rychlou křehkou bábovku s pořádnou dávkou rozinek, které jsem předem namočila do rumu, aby byly chutnější.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 31.8.2017

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

200 gmáslo
250 gmoučkový cukr
3 ksvejce
1 kscitron - kůra, šťáva
200 mlmléka
500 gpolohrubá mouka
10 gprášek do pečiva
50 grozinky
50 mlrum
máslo na vymazání formy

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Připravíme si bábovkovou formu (průměr formy 22 cm), kterou vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Máslo, vajíčka, cukr, citronovou kůru i šťávu utřeme mixérem do krémové hmoty. Postupně přiléváme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Nakonec přidáme rozinky (dala jsem více, milujeme je), které jsme si namočili do rumu asi půl hodinu před pečením.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů cca 60 - 70 minut. Upečenou bábovku vyjmeme a necháme ve formě vychladnout.
  5. Vyjmeme ji z formy a vrch posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit