Křehká kokosová kolečka v čokoládě

Křehká kokosová kolečka v čokoládě.

Recept Křehká kokosová kolečka v čokoládě

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 ksbílky
kr. cukr podle hmotnosti bílků
1 lžičkakukuřičný škrob
50 gčokoláda
1 lžičkaolej
kokos na obalení

Postup přípravy

  1. Nejlepší bílkové těsto je vždy tehdy, když odvážite bílky a přidáte dvojnásobné množství cukru, jelikož každé vajíčko mě jinou hmotnost.Tip: Velikonoční tvarohový beránek
  2. Ve vodní lázni šleháme bílky do tuhé pěny spolu s cukrem. Když se cukr rozpustil, odstavíme, přidáme škrob a znovu mixérem šleháme do hladka.
  3. Hmotu dáme do cukrářského sáčku a stříkáme na plech, který jsme vyložili papírem. Dáme do předem vyhřáté troubě a sušíme při teplotě 80 stupňů cca 2-3 hodiny.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  4. Polovinu kolečka namočíme do čokolády, do které jsme přidali olej a ozdobíme kokosem.

Zdroj: Citromhab