Křehká roláda bez mouky se šlehačkou

Přidal: Danula Vašíčková, 23.4.2018
Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Moučníky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Zima nám přešla plynule rovnou do léta, všechno o závod kvete a voní a my měli chuť na ledovou kávu a k ní něco lehounkého... Samozřejmě jsme kávičku podávali i s dezertem na terase, pěkně na sluníčku a dobíjeli jsme se energií. Příprava netrvá dlouho, pouze to tuhnutí v chladničky. Neplním rostlinnou šlehačkou, protože se mi stává, že roláda se promočí a nedá se pěkně krájet, používám instantní. Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 23.4.2018
Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Moučníky
SUROVINY
6 ksvajec
100 gkrystalu
špetkasoli
3 lžícekvalitního holandského kakaa
250 mlvychlazeného mléka
3 sáčkyinstantní šlehačky
dle chuticukr moučka
- V míse vyšleháme ručním elektrickým šlehačem bílky s cukrem a špetkou soli do tuhé pěny, poté přišleháme po jednou žloutky a nakonec už jen vařečkou vmícháme kakao.
- Natřeme na velký plech s pečícím papírem, který pro jistotu ještě potřeme olejem a pečeme 12 minut na 180 stupňů.
- Vychladlý plát potřeme ušlehanou šlehačkou. Já upřednostňuju instantní, použila jsem tedy 250 ml vychlazeného mléka a 3 sáčky instantní šlehačky.
- Rolujeme a zárověň stahujeme pečící papír a lehce utahujeme.
- Hotovou roládu necháme v ledničce zatuhnout a před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.
KOMENTÁŘE K RECEPTU