NejRecept.cz Maso Vepřové maso Křehká vepřová panenka s bramborovými plackami. Křepelčí vejce v náplni udělají zázraky.
Křehká vepřová panenka s bramborovými plackami. Křepelčí vejce v náplni udělají zázraky.
Recept Křehká vepřová panenka s bramborovými plackami. Křepelčí vejce v náplni udělají zázraky.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Michaela Žítková

Rolovaná vepřová panenka je výbornou volbou na slavnostní oběd během svátků. Pro nás je menší změnou po dnech plných bramborového salátu, ryby a řízků. Autor: Michaela Žítková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   28.12.2024

Křehká vepřová panenka s bramborovými plackami. Křepelčí vejce v náplni udělají zázraky.

Rolovaná vepřová panenka je výbornou volbou na slavnostní oběd během svátků. Pro nás je menší změnou po dnech plných bramborového salátu, ryby a řízků. Autor: Michaela Žítková

25 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny

Maso:

podle potřeby
vepřová panenka
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
podle potřeby
šunka
podle potřeby
gouda
podle potřeby
vejce
podle potřeby
křepelčí vejce
podle potřeby
fazolky
podle potřeby
červená paprika
podle potřeby
máslo
podle potřeby
anglická slanina
podle potřeby
voda

Placky:

500 g
vařené brambory
1 ks
vejce
podle chuti
sůl
podle potřeby
polohrubá mouka
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření

Vepřová panenka je jemná a šťavnatá. Náplň z kombinace šunky, goudy, vajec, fazolek a papriky ji skvěle doplňuje a zaručuje ten nejlepší chuťový zážitek. Její příprava je o něco zdlouhavější, ale během svátků, kdy máme obvykle více času, to vůbec nevadí.

  1. Panenku nařízneme, osolíme, opepříme, vložíme do ní šunku a goudu.
  2. Na pánvi si připravíme míchaná vejce s nadrobno nakrájenými fazolkami a červenou paprikou. Necháme vychladnout a přidáme do panenky.
  3. Nakonec přidáme ještě vařená křepelčí vejce, vše zarolujeme, obalíme v anglické slanině, svážeme provázkem, vložíme do remosky, podlijeme trochou vody a navrch přidáme kousek másla.
  4. Placky: Brambory, které jsme uvařili den předem, najemno nastrouháme, přidáme 1 vejce, sůl a polohrubou mouku. Následně vypracujeme těsto, které vyválíme, vykrojíme z něj kolečka a smažíme dozlatova.

Hotovou vepřovou panenku nakrájejte na kolečka a před podáváním je přelijte šťávou. Maso můžete servírovat s plackami, ale pokud na jejich přípravu nemáte čas, dají se nahradit vařenými bramborami.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář