NejRecept.cz Maso Vepřové maso Křehká vepřová panenka se žampiony a šafránovou rýží.
Křehká vepřová panenka se žampiony a šafránovou rýží.
Recept Křehká vepřová panenka se žampiony a šafránovou rýží.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Michaela Žítková

Křehké maso, které se doslova rozplývá na jazyku. Připravila jsem k němu ještě krémovou žampionovou omáčku, aby výsledný pokrm nebyl suchý, a udělala jsem dobře. Oběd sklidil velký úspěch a každý se mě ptá, kdy ho udělám znovu. Autor: Michaela Žítková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   25.4.2025

Křehká vepřová panenka se žampiony a šafránovou rýží.

Křehké maso, které se doslova rozplývá na jazyku. Připravila jsem k němu ještě krémovou žampionovou omáčku, aby výsledný pokrm nebyl suchý, a udělala jsem dobře. Oběd sklidil velký úspěch a každý se mě ptá, kdy ho udělám znovu. Autor: Michaela Žítková

30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
podle potřeby
vepřová panenka
podle potřeby
sůl
podle potřeby
mletý černý pepř
podle potřeby
přepuštěné máslo
podle potřeby
žampiony
podle potřeby
smetana 33 %
podle potřeby
nasekaná petrželová nať
podle potřeby
rýže
podle potřeby
voda
podle potřeby
šafran
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Když nevíte, co k obědu, tahle vepřová panenka je tou nejlepší volbou. Kromě skvělé chuti vás potěší i rychlou přípravou a tím, že k ní můžete naservírovat různé přílohy podle své chuti. Sázkou na jistotu je rýže, kterou jsem dělala i já, ale vhodné jsou i vařené brambory či dokonce bramborová kaše. Skvělý recept na ni najdete tady.

  1. Panenku osolíme, opepříme a opečeme na přepuštěném másle.
  2. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme dozlatova. Osolíme, přidáme smetanu a nasekanou petrželovou nať. Povaříme a nakonec přilijeme ještě výpek z masa.
  3. Rýži uvaříme podle návodu. Osolíme a dochutíme šafránem. Já jsem ji vařila v remosce.
  4. Hotové maso nakrájíme na plátky a naservírujeme spolu s rýží a omáčkou.

Vepřová panenka je šťavnatá a křehká. K rýži se perfektně hodí. Pokud byste doma neměli šafrán nebo ho nemáte rádi, klidně ho můžete vynechat a k masu si připravit jen klasickou rýži.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář