Křehké kakaové sušenky Esíčka

Tohle je přesně ten typ sušenek, které na první pohled nevypadají příliš lákavě, spíš trochu obyčejně. Jakmile ale ochutnáte, troufám si říct, že u jednoho kousku nezůstanete. Jsou krásně jemné, křehké, převažuje chuť másla a kakaa.

Recept Křehké kakaové sušenky Esíčka

Suroviny

260 ghladké mouky
špetkasoli
30 gkakaa
250 gzměklého másla
100 gmoučkového cukru
2 ksbílky

Postup přípravy

  1. Příprava sušenek je velmi jednoduchá, vyšleháte máslo s cukrem, přidáte mouku s kakaem a ušlehané bílky. Těsto pak pomocí sáčku nastříkáte na plech do libovolných tvarů. Pár minut v troubě a na stole máte vynikající sušenky k odpolední kávě. Ale pojďme postupně:Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Troubu předehřejte na 175 stupňů, 2 - 3 plechy si vyložte pečícím papírem.
     
  3. Prosátou mouku smíchejte se solí a kakaem, nechte stranou. Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny, trvá to několik minut. Vmíchejte moučnou směs a na malé otáčky šlehačem nebo ručně stěrkou dobře promíchejte. 
     
    Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Bílky vyšlehejte, ne úplně do tuha, jen tzv. měkké špičky. Vmíchejte do těsta.
  5. Těsto si přendejte do sáčku se zdobicí trubičkou a na plech nastříkejte sušenky. Velikost i tvar záleží jen na Vás, já dělala sušenky poměrně malé, z dávky mi jich vyšlo asi 50 ks. 
     
    Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Sušenky dejte péct do vyhřáté trouby na 15 - 20 minut (dle velikosti). 
     
  7. Nechte chvilku vychladnout na plechu, pak opatrně přendejte. Skladujte v uzavřené dóze.

Zdroj: Víkendové pečení