NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Kokosové cukroví Křehké kokosové rohlíčky s rumem. Výborné vánoční cukroví, které je hotové za pár minut.
Křehké kokosové rohlíčky s rumem. Výborné vánoční cukroví, které je hotové za pár minut.
Recept Křehké kokosové rohlíčky s rumem. Výborné vánoční cukroví, které je hotové za pár minut.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Alena Borchová

Vánoce se blíží, proto už pomalu zkouším různé recepty a zjišťuji, které cukroví budu připravovat těsně před Štědrým dnem. Mezi mé favority rozhodně patří tyto kokosové rohlíčky, které jsou křehké a mají výbornou chuť. Autor: Alena Borchová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   1.11.2024

Křehké kokosové rohlíčky s rumem. Výborné vánoční cukroví, které je hotové za pár minut.

Vánoce se blíží, proto už pomalu zkouším různé recepty a zjišťuji, které cukroví budu připravovat těsně před Štědrým dnem. Mezi mé favority rozhodně patří tyto kokosové rohlíčky, které jsou křehké a mají výbornou chuť. Autor: Alena Borchová

25 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Rohlíčky

250 g
hladká mouka speciál
200 g
máslo
100 g
kokos strouhaný
50 g
moučkový cukr
2 lžíce
rum

Na obalení

podle potřeby
moučkový cukr
podle potřeby
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Máte rádi vanilkové rohlíčky, ale chtěli byste je letos o Vánocích trochu ozvláštnit? Vyzkoušejte můj recept, jehož součástí je rum a kokos. Tyto suroviny zvýrazní chuť cukroví a zaručí, že si ho zamiluje každý člen rodiny.

  1. Hladkou mouku, změklé máslo, kokos, moučkový cukr a rum důkladně prohněteme a vytvoříme pevné těsto.
  2. Těsto vložíme na 1 až 2 hodiny do lednice.
  3. Z odleželého těsta odtrháváme nebo odkrajujeme menší části, které tvarujeme do rohlíčků. Ty pak pokládáme na plech vystlaný pečicím papírem.
  4. Připravené rohlíčky pečeme při teplotě 175 °C dozlatova (přibližně 10 minut).
  5. Upečené rohlíčky ještě horké obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Kokosové rohlíčky skladujeme stejně jako jiné vánoční cukroví – na chladném a tmavém místě.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář