NejRecept.cz Dezerty Koláče Křehké košíčky plněné jemným mandlovo-máslovým krémem
Křehké košíčky plněné jemným mandlovo-máslovým krémem
Recept Křehké košíčky plněné jemným mandlovo-máslovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Doma jsme dostali chuť na něco sladkého, co si můžeme dát ke kávě, proto jsem udělala tyto jednoduché a rychlé košíčky s mandlovým krémem. Hotové jsem je měla přibližně za hodinu a u jednotlivých členů rodiny zaznamenaly velký úspěch. Pokud nevíte, co péct, určitě vyzkoušejte tento recept.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   19.5.2025

Křehké košíčky plněné jemným mandlovo-máslovým krémem

Doma jsme dostali chuť na něco sladkého, co si můžeme dát ke kávě, proto jsem udělala tyto jednoduché a rychlé košíčky s mandlovým krémem. Hotové jsem je měla přibližně za hodinu a u jednotlivých členů rodiny zaznamenaly velký úspěch. Pokud nevíte, co péct, určitě vyzkoušejte tento recept.

30 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

150 g
hladká mouka
50 g
moučkový cukr
špetka
sůl
90 g
máslo
1 ks
žloutek
1 – 2 lžíce
studená voda

Mandlový krém

90 g
změklé máslo
90 g
krystalový cukr
1 lžička
vanilkový cukr
1 ks
vejce
90 g
nasekané mandle
1 lžíce
hladká mouka

Dále:

podle potřeby
mandlové plátky
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

Recept na tyto expresní košíčky s mandlovým krémem by měl mít ve své sbírce úplně každý. Kromě toho, že skvěle chutnají, potěší i pěkným vzhledem. Na stole se tak budou dokonale vyjímat.

  1. Hladkou mouku smícháme s moučkovým cukrem a špetkou soli. Poté přidáme máslo, které do mouky zapracujeme ručně.
  2. K ingrediencím přidáme žloutek, vodu a vypracujeme pevné těsto. Pokud by se suroviny nechtěly spojit, přidejte ještě trochu vody. S vodou ale pracujte opatrně a přidávejte ji jen po malých dávkách.
  3. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme do lednice na 15 až 30 minut.
  4. Těsto rozdělíme na 6 až 7 stejných částí, které vtlačíme do formiček o průměru 8 – 10 cm. Dno propícháme vidličkou, navrch položíme papírový košíček a do něj nasypeme suché fazole nebo rýži. Ta těsto zatíží a zabrání tomu, aby se během pečení nafouklo a ztratilo tvar.
  5. Takto připravené košíčky vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 °C přibližně 15 minut. Poté fazole odstraníme a košíčky vrátíme ještě na 5 minut do trouby.
  6. Krém: V míse vyšleháme změklé máslo s krystalovým a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce a šleháme znovu. Poté do krému přisypeme nasekané mandle, mouku a ručně promícháme.
  7. Krém vložíme do cukrářského sáčku a naplníme jím košíčky. Vrch ještě posypeme mandlovými plátky a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 180 °C přibližně 15 až 20 minut.

Hotové košíčky nechte vychladnout a před podáváním je můžete posypat moučkovým cukrem. Máte chuť na něco svěžího? Vyzkoušejte recept na tyto mascarpone košíčky s ovocem, které si vás získají nejen skvělou chutí, ale i jednoduchou přípravou.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář